Fast
Wimbledon, ziua a 4-a

Irina Bara, oprită de Paula Badosa în turul 2 la Wimbledon

Treizecizero | 30 iunie 2022
Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Irina Bara ne arată mai multe lucruri bune, dar pierde până la urmă cu Paula Badosa, favorita 4 de la Wimbledon.

A fost 6-3 și 6-2 pentru jucătoarea din Spania, în a treia întâlnire dintre cele două. Badosa le câștigase și pe precedentele două (din circuitul ITF), în 2018 și 2019, însă de fiecare dată în set decisiv.

Pentru Irina Bara (27 de ani), care zilele trecute a obținut prima ei victorie pe tabloul principal la Wimbledon, acesta a fost abia al 10-lea ei meci oficial pe iarbă, o suprafață pe care, așa cum ne-a spus ea, începe să o îndrăgească mai mult. 

Paula Badosa, una dintre revelațiile sezonului trecut, a ajuns la Wimbledon cu un singur meci jucat pe iarbă, o înfrângere fără culoare în primul tur de la Eastbourne. Însă iberica, numărul 4 în clasamentul WTA, a arătat excelent în turul 1 la All England Club, când i-a lăsat doar trei game-uri americancei Louisa Chirico.

Ea a început bine și azi, a reușit primul break pentru 3-1, însă Irina a făcut imediat re-break, folosindu-se excelent de jocul ei variat: slice-urile ei au obligat-o pe Badosa să ridice mingea de foarte jos, lucru incomod pentru o jucătoare înaltă.

Irina a continuat să rămână aproape și-n următoarele game-uri, a fost mai bună decât Badosa în schimburile mai lungi, însă n-a putut prelungi suficient de multe schimburi pentru a întoarce direcția meciului.

În final, când Paula Badosa s-a obișnuit cu mingea slice a Irinei, meciul s-a consumat destul de repede. Nu pentru că Irina n-ar fi încercat să schimbe ceva, ci mai degrabă pentru că Badosa a avut toate răspunsurile necesare: cele peste 20 de lovituri direct câștigătoare, aproape jumătate dintre ele de la fileu, au ajutat-o în sensul ăsta.

Favorita 4 va juca mai departe cu Petra Kvitova, un meci care se anunță foarte dur. Și pentru una, dar și pentru cealaltă. Așa cum știi, Kvitova a trecut azi de Ana Bogdan, care a fost la un pas să o împingă în setul decisiv.

Articol în curs de actualizare

https://twitter.com/Wimbledon/status/1542468763932581888?s=20&t=b1sR4f90uNmeCoIhwhE2-w
https://twitter.com/Wimbledon/status/1542470812984295424?s=20&t=b1sR4f90uNmeCoIhwhE2-w