Fast
Esențialul tabloului masculin

Indian Wells, turneul masculin: Federer caută să-și păstreze titlul și locul 1, Djokovic revine pe un traseu dur

Treizecizero | 7 martie 2018

După tabloul fetelor, tras la sorți ieri, a venit momentul pentru tragerea la sorți a tabloului masculin de la Indian Wells. Mai puține întrebări de răspuns decât în turneul feminin, dintre care „cine-l oprește pe Federer” sau „unde va nimeri Djokovic”. O diferență destul de mare față de tabloul de anul trecut, când Federer, Djokovic și Nadal nimereau cu toții în același sfert de tablou.

Sferturile prognozate. Dacă favoriții țin, atunci sferturile de finală ar fi

[1] Federer – [5] Thiem
[3] Dimitrov -. [7] Anderson
[8] Sock – [4] Zverev
[2] Cilic – [6] Del Potro

Liderul. Roger Federer e bine poziționat să-și apere titlul cucerit în 2017; anul trecut juca în California poate cel mai bun tenis al anului, reușind, printre altele, și o victorie clară cu Rafa. Liderul mondial începe cu învingătorul dintre Ryan Harrison și Federico Delbonis, cu un potențial meci cu sârbul Krajinovic în runda a treia. Fognini l-ar putea întâlni în optimi, Thiem sau Berdych în sferturi, și o posibilă revedere cu Dimitrov ar putea avea loc în semifinale. Asta dacă nu cumva fie Nick Kyrgios, mereu periculos în umbră, sau Kevin Anderson, în formă recent, se vor strecura pe acea parte.

Dacă se califică în semifinale, Federer își garantează locul 1 și după încheierea turneului de la Indian Wells.

Nole. Culoarul lui Novak Djokovic, cap de serie 10, nu putea fi mai greu. Practic, sârbul a nimerit tot ce se putea mai bun în fiecare rundă, asta, în condițiile unui tablou mai permisiv decât în alte ocazii.

Revenit în circuit după ce a suferit o intervenție chirurgicală post-AO pentru problemele de la cot, Djokovic va debuta cu un jucător din calificări, dar apoi drumul său, dacă socotelile hârtiei se confirmă, ar arăta așa: Nishikori, Del Potro, Cilic, Zverev, Federer.

Ca și Federer, Djokovic e în căutarea celui de-al șaselea titlu la Indian Wells. În cazul lui Nole, a cărui stare fizică rămâne, totuși, incertă, prioritare sunt meciurile în picioare. Până acum, el a strâns doar 4 în 2018.

Cine profită? Fără Rafa, Murray, Wawrinka, Goffin și cu jucători precum Djokovic, Nishikori sau Raonic într-o situație incertă, rămâne, ca mai tot timpul în ultimele luni, un spațiu de umplut și o oportunitate pentru alți jucători la un rezultat important în primul turneu de Masters al anului.

Dimitrov este unul dintre acești jucători care pot ataca titlul, dar bulgarul trebuie să se scuture de inconstanța din ultimele săptămâni. Grigor deschide cu Verdasco sau Pella, cu un posibil tur 3 vs Rublev și cu Bautista sau Anderson/Kyrgios înainte de semifinale.

Mai mulți ochi, probabil, vor fi ațintiți spre Juan Martin Del Potro, argentinianul care a câștigat zilele trecute la Acapulco. Traseul lui Delpo? Struff sau De Minaur în turul 2, Ferrer în runda a treia, Djokovic sau Nishikori în optimi, Cilic sau Isner în sferturi, Alex Zverev sau Jack Sock în semifinale.

Prezent în două finale de Slam din ultimele trei jucate, Marin Cilic este în postura de favorit 2 la Indian Wells și își poate adăuga încă o finală importantă în palmares. Pentru asta, croatul trebuie să treacă, într-un traseu virtual, de Fucsovic/Troicki în turul 2, Kohlschreiber în runda a treia, Isner sau Muller în optimi, Djokovic sau Nishikori în sferturi, Zverev sau Sock în semifinale.

Azi începe! Miercuri încep meciurile de pe tablourile principale, cu primele confruntări din turneul feminin. Intră în turneu Irina Begu (vs Krunic) și Mihaela Buzărnescu (vs Brady), meciul zilei este Osaka vs Sharapova, iar știrea zilei o vor reprezenta revenirile în tenisul oficial ale Serenei Williams (vs Diyas) și, respectiv, cea a Victoriei Azarenka (vs Watson).

Între timp, numărul româncelor de pe tabloul de simplu a urcat la cinci, după ce Monica Niculescu a acces pe tablou, învingând-o în ultimul tur de calificări pe Roberta Vinci (6-0, 6-4).

Dublu. S-a tras și tabloul feminin de dublu, făcut brusc mai interesant după ce organizatorii au anunțat un bonus de un milion de dolari pentru orice jucătoare care câștigă ambele titluri, atât la simplu, cât și la dublu. Simona Halep și Irina Begu refac echipa câștigătoare la Shenzhen și vor debuta cu Melichar/Peschke. Niculescu face acum pereche cu cehoaica Hlavackova; favorite 5, ele deschid cu surorile Pliskova. Raluca Olaru face pereche cu Olga Savchuk (vs Bondarenko/Krunic), iar Mihaela Buzărnescu, cu Alize Cornet (vs Krejcikova/Siniakova).

Favorite 1 sunt Makarova/Vesnina, iar alte perechi notabile/inedite mai sunt Azarenka/Sabalenka, Bouchard/Stephens sau Ostapenko/Sevastova.

***

Shop-ul 30-0

30 la sută OFF între 1-8 martie pentru orice tricou pentru femei

Între 1-8 martie, primești 30 la sută reducere în Shop pentru produsele dedicate femeilor din Shop-ul Treizecizero. Adică tricouri, dar și orice bundle sau produs de print* (*excepție).

Folosește codul WOMEN30LOVE în căsuța „Aplică cupon” și primești reducerea.

Plus: fiecare doamnă sau domnișoară care face o comandă în această perioadă primește un cadou!

Cumpără aici!