Fast
0 to 100 într-un an

Înapoi în top 100! Patricia Țig merge în sferturile de finală la Hua Hin, se întoarce între primele 100 de jucătoare ale lumii

Radu Marina | 13 februarie 2020

România are acum patru jucătoare în Top 100, Patricia alăturându-se de săptămâna viitoare grupului format din Simona Halep, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan.

Revenirea Patriciei Țig în top 100 WTA e acum oficială, după calificarea în sferturile de finală din cadrul turneului de la Hua Hin, acolo unde a trecut în două seturi de chinezoaica Xiaodi You (6-1, 6-3). De luni, Patricia se întoarce între primele 100 de jucătoare ale lumii pentru prima dată din mai 2017 și va urca undeva în jurul locului 90; cel mai loc bun pe care ea l-a ocupat în clasamentul WTA a fost 83, în aprilie 2017. 

Despre drumul Patriciei către top 100, care au fost provocările și cum a reușit să se reîntoarcă pe scena mare a tenisului, într-un timp atât de scurt, după o naștere și o pauză de doi ani, am scris pe larg aici.

Victoria obținută de Patricia în fața lui You îi aduce nu doar revenirea în top 100, ci și prima calificare în sferturile de finală ale unui turneu WTA pe hard de la revenirea în tenis. Ea a mai reușit să avanseze în sferturile unor turnee WTA la București, Jurmala și Karlsruhe, toate desfășurate pe zgură. 

Spre deosebire de confruntarea cu aceeași jucătoare de acum o săptămână de la Nonthaburi, în primul tur, de data asta Pati și-a ușurat considerabil munca. A reușit acum o victorie categorică în fața aceleiași jucătoare care a dus-o în trei seturi la turneul ITF unde Patricia a ajuns până în finală. 

A fost 6-1, 6-3 pentru Patricia, care a venit cu lecțiile bine învățate la întâlnirea cu You: a profitat din plin de deplasarea deficitară a chinezoaicei, a câștigat puncte prețioase cu scurte consecutive, bine mascate, n-a lăsat deschisă nicio mică fereastră, dar nici nu și-a lăsat adversara să se încarce cu prea multă încredere. De exemplu: a fost condusă cu 0-2 în setul doi, dar s-a regrupat rapid și a răspuns cu o serie de cinci game-uri consecutive; și-a pierdut serviciul la 5-2, dar s-a revanșat și a închis meciul în game-ul următor, la retur. 

Pentru o nouă calificare într-o semifinală WTA, Patricia o va avea ca adversară pe Saisai Zheng, favorita 4 a turneului, care a trecut în două seturi de En-Shou Liang. Cele două nu s-au mai întâlnit niciodată până acum. 

Foto: GSB Thailand Open presented by E@