Fast
Simo, totul bine; Miki pierde

În viteză de croazieră: Simona câștigă fără emoții la debutul în turneul de la Miami

Treizecizero | 23 martie 2019

Simona Halep și-a făcut viața ușoară la debutul la Miami, câștigând meciul din turul al doilea cu Taylor Townsend în minimum de seturi și la o diferență confortabilă. A fost 6-1, 6-3 pentru Simona în o oră și un minut, a treia ei victorie contra jucătoarei americane din tot atâtea întâlniri.

Simona o va întâlni în runda următoare pe slovena Polona Hercog (7-6, 6-4 cu japoneza Misaki Doi). Hercog a reintrat pe tablou ca lucky-loser, după ce Lesia Tsurenko s-a retras. Simona și Polona au un meci în palmares, însă acesta datează tocmai din 2009, într-un ITF la Sofia, când slovena s-a impus în trei seturi.

Pe aceeași parte de tablou, celălalt meci din turul 3 este Venus Williams – Daria Kasatkina.

Simona a dominat azi cu autoritate, fără să mai fie deranjată prea mult de efectele mingii lui Taylor, așa cum spunea la precedentele întâlniri că a resimțit. „Topspin-ul unei jucătoare de mâna stângă e întotdeauna foarte greu de gestionat”, spunea Simona, după întâlnirea celor două de anul trecut, de la Roland Garros. Azi, Simo a câștigat 74 la sută pe primul serviciu, a făcut cinci break-uri și a păstrat lucrurile în zona de rutină, nedându-i speranțe lui Townsend nici măcar la un eventual set secund ceva mai echilibrat. Americanca a câștigat doar 40 la sută din punctele jucate pe serviciul ei.

Simona este una dintre jucătoarele care pot prelua locul 1 la finalul acestui turneu.

Mai devreme, Monica Niculescu reușise o victorie excelentă cu Garbine Muguruza.

Într-o zi cu o sumedenie de meciuri, tabloul feminin a rămas, la capitolul eliminări importante, fără Svitolina, Bencic și Sabalenka (scoase de Y.Wang, Putintseva și Tomljanovic). În schimb, Bianca Andreescu și Angelique Kerber și-au câștigat meciurile și vor reedita, în turul al treilea, finala de duminică de la Indian Wells.

Mihaela Buzărnescu a pierdut un alt meci al detaliilor, acum cu Alize Cornet

Mihaela Buzărnescu a fost ultima româncă intrată pe teren într-o zi teribil de lungă la Miami. Din păcate, Miki a pierdut cu Alize Cornet, 7-6, 6-1, un meci care a fost însă foarte strâns, care s-a decis, practic, în tiebreak-ul primului set. După ce l-a pierdut la mare luptă, având și o minge de set, Mihaela nu și-a mai putut menține concentrarea în setul secund, pe care l-a cedat clar – lucru care poate nu s-ar fi întâmplat dacă Mihaela nu ar fi fost într-o perioadă în care victoriile sunt greu de obținut. Așa însă, pierderea acelui prim set a cântărit mult mai greu decât ar fi făcut-o, poate, într-o altă ocazie.

Mihaela a revenit de la 1-4 în primul set, ridicându-și foarte mult nivelul în game-urile următoare. După ce a forțat pe serviciul lui Cornet, Miki a făcut, finalmente, break-ul la 5-5, după un game cu multe egalități. Dar Alize a răspuns într-un game similar și s-a ajuns la tiebreak. În ciuda unor execuții superbe, în ciuda celor trei mingi de set consecutive salvate și a mingii de set de care a beneficiat la 7-6, Mihaela nu a putut să închidă, iar Cornet a luat setul după o oră și 20 de minute. Setul secund a durat 39 de minute.

Încă o dată, Mihaela a arătat semne bune azi; pe alocuri, jocul ei din primul set a fost destul de aproape de forma de anul trecut. Are în continuare suficient timp și turnee la dispoziție să facă rost și de niște victorii – mai ales că vine zgura, perioadă pe care, de altfel, a dat startul ascensiunii și anul trecut.

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1109275831493427201