Fast
Bun final de an pentru Horia

Horia Tecău și Jean Julien Rojer pierd finala la Paris, închid cu bine un an mai greu pentru ei

Treizecizero | 4 noiembrie 2018

Sezonul 2018 s-a încheiat pentru jucătorii români la fel cum a început: cu prezența într-o finală. Horia Tecău este cel care a adus ultima finală românească la bilanț; alături de Jean Julien Rojer, Horia a încheiat pe o notă pozitivă anul, în ciuda înfrângerii suferite în finala Mastersului de la Paris, 6-4, 6-4 contra Granollers/Ram.

Perechea spaniolo/americană, la primul turneu împreună, a făcut diferența, mică de altfel, la mingile de break (au salvat 5 din 7, față de 4 din 8 în cazul lui Horia și Juls), precum și prin felul în care și-au protejat serviciul al doilea, pe care au câștigat 63 la sută din puncte, versus doar 46 la sută la adversarii lor. În meciuri strânse la dublu, e suficient pentru a obține victoria.

https://twitter.com/TennisTV/status/1059054123780370434

Totuși, pentru Horia și Jean Julien, Parisul a fost un turneu excelent, pe parcursul căruia au obținut câteva victorii foarte solide, la perechi foarte redutabile. Au început prin a-i învinge pe Dimitrov/Fognini, în două seturi, urmând apoi cu un succes la limită, 10-8 în decisiv cu favoriții 4, columbienii Cabal/Farah. În sferturi, Tecău/Rojer i-au învins pe Klaasen/Venus, favoriții 6 (7-6, 6-0), iar în semifinale au reușit cea mai spectaculoasă victorie, învingându-i favoriții 2, M.Bryan/J.Sock, 6-1, 7-5.

Succesul contra campionilor de la Wimbledon și US Open a reconfirmat că Horia și Juls formează o echipă de top, capabilă, în mod normal, să lupte pentru cele mai importante titluri din circuit. N-a fost cazul prea des în 2018, an în care au jucat puțin împreună, în urma pauzei luate de Horia peste vară. Au reușit să câștige două titluri, la Dubai și la Winston-Salem, insuficient însă pentru a se păstra în ecuația pentru Turneul Campionilor la dublu, pe care l-au câștigat în 2015, dar la care nu au reușit calificarea acum. Cu mai puține turnee în picioare, Horia încheie sezonul pe locul 27 (Juls e pe 19); ca pereche, ei sunt pe locul 11, la aproximativ 700 de puncte de ultimul loc care ducea la Londra.

A fost a 54-a finală a carierei lui Horia, al cărui bilanț este acum de 35 – 19. Cinci dintre aceste finale au fost la nivel Masters, bilanțul fiind de 2 – 3, similar cu cel din finalele de Grand Slam.

Finalele-bonus reușite în săptămâni consecutive de Marius Copil la Basel și de Horia Tecău la Paris readuc atenția asupra tenisului masculin de la noi și întregesc un bilanț excelent, la fel ca în ultimii cinci ani, pentru tot tenisul românesc. Linia se trage sub 10 titluri și 13 finale, în frunte cu cele două imense performanțe ale Simonei în turneele de Grand Slam.

Jucătorii români în 2018, titluri și finale, ATP și WTA, simplu și dublu:

Titluri:

Simona Halep – Roland Garros
Simona Halep – Shenzhen
Simona Halep, Irina Begu – dublu, Shenzhen
Horia Tecău (cu JJ Rojer) – dublu, Dubai
Raluca Olaru (cu Anna Blinkova) – dublu, Rabat
Mihaela Buzărnescu / Raluca Olaru – dublu, Strasbourg
Irina Begu / Andreea Mitu – dublu, București
Mihaela Buzărnescu – San Jose
Simona Halep – Montreal
Horia Tecău (cu JJ Rojer) – dublu, Winston Salem

Finale:

Simona Halep – Australian Open
Mihaela Buzărnescu – Hobart
Marius Copil – Sofia
Mihaela Buzărnescu – Praga
Mihaela Buzărnescu (cu L. Marozava) – dublu, Praga
Simona Halep – Roma
Mihaela Buzărnescu (cu Heather Watson) – dublu, Nottingham
Mihaela Buzărnescu/Irina Begu – dublu, Eastbourne
Simona Halep – Cincinnati
Raluca Olaru/Irina Begu – dublu, Tashkent
Raluca Olaru/D. Jurak – dublu, Moscova
Marius Copil – Basel
Horia Tecău (cu JJ Rojer) – dublu, Paris

***

Bunătăți din Shop-ul 30-0 despre care tu și prietenii tăi ar trebui să știți:

1. Pachetul One e reeditat: după ce tricourile Onederful au fost sold-out, pachetul One, dedicat Simonei, revine și e compus acum din tricoul Onederful Tricolor și ediția a doua a albumului foto Simona de Păstrat. Cum Simona va încheia un nou sezon pe locul 1 în lume, iată un cadou perfect pentru fanii ei: c combinație de două produse populare, la un preț mult mai avantajos.

 

2. Tricoul „N-o să”. Considerat de mulți dintre voi (și de noi :D) drept cel mai bun tricou făcut de 30-0. „N-o să” vorbește pentru sine. Prinde o mărime aici, cât încă mai găsești!

 

3. Neînvinșii. Cartea colegei Andreea Giuclea e o colecție grozavă de povești motivaționale a unora dintre cei mai buni sportivi români. Merită să le ducem aceste povești mai departe, fie și ca o formă de inspirație pentru viitorii campioni, de care sportul românesc are atâta nevoie.

4. „Povestea Primului Slam”. Unii dintre voi i-ați zis „carte”, alții, „revistă”. Dar cei mai mulți ați descris-o drept o publicație la standardele cele mai înalte, așa cum găsim în străinătate, despre campionii altora. Ei bine, avem și noi campionii noștri world-class. Simona Halep și titlul ei câștigat la Roland Garros sunt în centrul acestei colecții de articole, reportaje, interviuri și texte de opinie, colecție pe care n-o mai găsiți nicăieri în altă parte.

5. Tricoul „Icecream”. Iubim cu toții tenisul de ne topim după el. Ce mod mai bun de a transmite asta decât printr-un tricou cu mesaj? Tennis to melt for – disponibil aici. 

6. Ești genul care preferă bundle-urile? Iată un super pachet, care cuprinde toate produsele de print scoase vreodată de 30-0, în cea mai avantajoasă ofertă cu putință: album foto + trei reviste, la un super preț promoțional, disponibil un timp limitat.

7. Îți plac stickerele 30-0? Acum sunt disponibile și în pack-uri de 7 sau de 10, la un preț mai bun.

Verifică aici toate produsele din Shop.