Fast
Moment nefast pentru Jaq

Ghinion teribil pentru Jaqueline Cristian, care se accidentează în meciul cu Daria Kasatkina

Treizecizero | 22 februarie 2022

Jaqueline Cristian a trebuit să se retragă din meciul ei cu Daria Kasatkina, din turul al doilea de la Doha, după ce s-a accidentat la genunchiul drept.

Ar fi trebuit să fie o altă zi minunată pentru jucătoarea noastră, care începuse grozav meciul cu Kasatkina și conducea la momentul respectiv, 6-2, 2-2. Dar în al treilea punct al game-ului cinci din setul doi, când Jaq a făcut câțiva pași cu spatele către baseline, ca să urmărească o minge ce se pregătea să iasă în out, românca s-a prăbușit pe teren în țipete de durere, ținându-se de genunchiul drept.

După câteva minute de evaluări, timp în care lui Jaq i s-a aplicat un bandaj pe genunchi și a primit un medicament, ea a reluat meciul. Dar n-a putut duce nici măcar un schimb la capăt. A lovit fără mari probleme când mingea i-a venit la mână, dar când a trebuit să se deplaseze, a căzut din nou la pământ, din nou țipând de durere. Echipa medicală a venit repede, de data asta cu un scaun cu rotile, iar Jaq a trebuit să se retragă.

Până în acel moment, Jaqueline dominase meciul cu Kasatkina și părea că se îndreaptă spre o nouă victorie la Doha, după ce ieri câștigase cu Elena Rybakina, prima ei victorie într-un turneu WTA 1000. Într-o nouă zi cu vânt în turneul din Qatar, Jaq s-a adaptat mai bine condițiilor și a provocat daune importante pe fiecare serviciu al Kasatkinei. Românca a simțit bine mingea încă din start și a făcut mai multe lovituri direct câștigătoare spectaculoase, atât cu dreapta, cât și cu reverul, dominând meciul. Pe lângă asta, a arătat și varietate, salvând un break point la 5-1 în primul set cu o scurtă perfect executată, în cel mai lung schimb al meciului de până atunci.

Tot cu reverul, de altfel, tocmai ce reușise două lovituri direct câștigătoare consecutive, în lung de linie, cu un minut înainte de accidentare, recuperând un break reușit de Kasatkina într-un start de set secund mult mai echilibrat. Kasatkina ieșise la joc și se anunța o oponentă mai dificilă în continuarea meciului, dar Jaqueline avea toate argumentele de partea ei.

Din păcate, așa cum se întâmplă uneori în tenis, o secundă a schimbat totul; Jaqueline, care traversa un moment foarte bun, așteaptă acum evaluările medicilor.

Ea ar fi trebuit să joace azi și în turneul de dublu, în optimi; România nu mai are acum alte reprezentante la Doha.

Foto: Transylvania Open