Fast
O performanță de neuitat

Formidabila Bianca Andreescu! Bianca câștigă Indian Wells, și în ce manieră: cu un tenis grozav, ea o învinge pe Kerber în finală

Treizecizero | 18 martie 2019

Bianca Andreescu este noua campioană de la Indian Wells (cronica finalei, aici), după ce canadianca a învins-o pe Angelique Kerber, 6-4, 3-6, 6-4. Cu același tenis spumos pe care l-a arătat pe tot parcursul turneului, Bianca a avut toate răspunsurile contra mai experimentatei ei adversare, într-o finală dramatică. Chiar și atunci când, în decisiv, părea epuizată, iar Angie a avut un break avans, conducând cu 3-2. Dar Andreescu și-a adunat toate puterile rămase și, la fel ca în semifinala cu Svitolina, a accesat un nivel superior când situația o cerea.

La final, Bianca a depășit și crampele, și emoțiile, și imensul test propus de Kerber, care părea bine poziționată pentru titlu, dar și propriile limite – când și-a pierdut serviciul după primele trei mingi de meci ratate la 5-3. Andreescu a făcut break imediat după, și a reușit astfel să treacă linia de sosire cu bine, ducând la capăt un turneu fantastic. Bianca a devenit astfel a treia cea mai tânără campioană din istoria Indian Wells, după Hingis și Serena Williams, dar și primul wild-card care câștigă titlul la acest turneu.

Bianca urcă pe locul 24 în clasamentul WTA după o performanță memorabilă. Ea e una dintre cele mai frumoase povești ale tenisului mondial din ultimii ani și un star în devenire, în percepția aproape covârșitoare a specialiștilor. Andreescu se alătură elitei unui circuit din ce în ce mai puternic și mai înghesuit cu jucătoare foarte valoroase, din generații diferite. Tot la Indian Wells s-a lansat cu un titlu și Naomi Osaka anul trecut, ea ajungând ulterior să câștige două Slamuri în următoarele 12 luni.

„Când Kerber a luat avans de un break la începutul decisivului și Andreescu a cerut un MTO pentru brațul drept, părea că meciul e gata și experiența va câștiga în fața impetuozității. Kerber știa foarte bine că nu trebuia decât să țină mingea în teren și să aștepte ca oboseala și dezamăgirea să o doboare pe mai tânăra ei adversară.” – Articolul dedicat finalei este aici.

„Mulțumesc că sunteți cu mine și vă iubesc!” Bianca Andreescu, la ceremonia de premiere, în limba română, pentru fanii români.

Foto: Jimmie48Photography

https://twitter.com/BNPPARIBASOPEN/status/1107409927897673729
https://twitter.com/Camelia30_0/status/1107409245320949765
https://twitter.com/darren_cahill/status/1107408860627656705