Fast
Pierdem cu Rusia

Fetele pierd la dublu meciul decisiv, România se vede înfrântă, în cele din urmă, de Rusia, într-un nou weekend dramatic în Fed Cup

Treizecizero | 8 februarie 2020

Într-o zi intensă, în care am fost cu șanse la victorie mai mult decât ne-am fi așteptat, România a cedat în cele din urmă cu Rusia, după ce a pierdut meciul decisiv de dublu. Anna Blinkova și Anna Kalinskaya le-au învins pe Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, 6-3, 6-2, iar Rusia câștigă la Cluj contra României cu 3-2 la general.

Este al doilea meci consecutiv de Fed Cup pe care România îl pierde în meciul decisiv de dublu, după semifinala cu Franța de anul trecut.

Pariul încercat de echipa noastră, acela de a miza pe perechea de dublu Cristian/Ruse, recent câștigătoare a unui turneu ITF, nu s-a dovedit câștigător. În ciuda unui start bun, cu break pentru România, fetele nu au reușit să stea aproape de adversarele lor, la care Blinkova a făcut un meci excelent, salvând ziua pentru Rusia. O ultimă șansă de a face rost de o minge de break care să relanseze, eventual, meciul, a fost în setul secund, la 4-2, dar odată scăpată din acea situație, Rusia a sprintat către o victorie clară.

La conferința de după meci, Florin Segărceanu a explicat că a ales să joace cu dublul Cristian/Ruse pentru că Raluca Olaru a avut o contractură și nu s-a simțit 100 la 100 aptă din punct de vedere fizic.

Ca urmare a acestui rezultat, România va juca, în aceeași perioadă cu Turneul Final al Fed Cup din aprilie, un meci de baraj pentru a rămâne în Grupa Mondială.

Diferența esențială e că, spre deosebire de alți ani, vom întâlni o echipă calificată din zonele regionale. Ca atare, șansele sunt mai mari acum să primim o adversară mai accesibilă decât în vechiul format, când adversara acestui meci de baraj ar fi venit din Grupa Mondială 2.

Dacă vom pierde acel meci de baraj din aprilie, asta ar însemna retrogradarea în zonele regionale. Dacă vom câștiga, atunci în 2021 ne vom întoarce în aceeași postură în care am fost în acest weekend, adică să jucăm pentru calificarea la Turneul final de la Budapesta.

Rezultate finale

România – Rusia 2-3

Alexandrova – Ruse 6-1, 6-4
Bogdan – Kudermetova 6-3, 6-7, 6-1
Alexandrova – Bogdan 7-5, 3-6, 7-5
Cristian – Kudermetova 7-5, 6-3
Kalinskaya/Blinkova – Cristian/Ruse 6-3, 6-2

Articol în curs de actualizare

Foto: Ramona Toderaș | 30-0