Fast
Simo s-a activat

Fără trăit periculos de data asta! Cu un tenis splendid, Simona o învinge net pe Venus și se pregătește de un meci fantastic cu Serena în optimi

Treizecizero | 19 ianuarie 2019

Simona Halep a făcut cel mai bun meci al ei din acest turneu și de vara trecută încoace, învingând-o cu un tenis grozav pe Venus Williams, 6-2, 6-3. A fost o evoluție splendidă din partea numărului 1 mondial de la început și până la sfârșit. Și, firește, o schimbare binevenită după cele două meciuri dramatice câștigate de Simona cu Kaia Kanepi și Sofia Kenin în primele două tururi.

Analiza meciului este AICI.

Iar declarațiile complete ale Simonei de după meci sunt AICI.

Simona n-a așteptat mult să-și creeze șanse de break, iar la a treia, a reușit să facă primul break într-un schimb condus cu autoritate și încheiat cu un rever câștigător în cross. A fost punctul care a descătușat-o pe Simona, cea care avea să câștige apoi șase game-uri la rând. Pe serviciul următor, Simona a salvat o minge de break cu un drop-volley de mare finețe, iar apoi a făcut un al doilea break. A închis setul ajutată din nou de un serviciu foarte bun, susținut de aproape toată gama de lovituri. Am văzut-o lovind grozav cu reverul, am văzut-o făcând volee pretențioase sau, surpriza plăcută a zilei, lovind de câteva ori pe contre pied, destabilizându-și adversara în momente importante.

Simo a mai slăbit un pic ritmul după ce a început și setul al doilea cu break. La 1-0, un punct pierdut ghinionist, cu fileul, a deschis calea către un break, iar Venus și-a apărat apoi următoarele două servicii, chit că cu greutate, Simona amenințând de fiecare dată. La 3-3, presiunea exercitată de Simona cu returul a fost prea mare pentru ca Venus să-i mai facă față, iar românca a făcut break-ul decisiv. Nu s-a mai uitat apoi în urmă, închizând meciul într-o oră și 16 minute, cu un winner de retur.

Simo a încheiat meciul cu 21 de lovituri direct câștigătoare și doar 12 erori neforțate (24/33 la Venus). Ea a câștigat 69 la sută pe primul serviciu, 4 din 5 puncte la fileu și a concretizat 5 din cele 10 șanse de break.

Simona se califică, astfel, în a doua săptămână a Australian Open, prima dată când face asta într-un Slam de la Roland Garros încoace.

În optimi, ea se va confrunta cu Serena Williams într-un meci-blockbuster care va atrage atenția întregii lumi a tenisului și care va naște multe discuții. Mai mult ca sigur, duelul dintre cele două va avea loc luni dimineața, de la ora 10:00, ora României, pe Rod Laver.

Simona și Serena nu s-au mai întâlnit tocmai de la US Open 2016, când au făcut un meci splendid în sferturile de finală. Deși a dat o replică excelentă și a forțat decisivul, Simona a pierdut atunci în trei seturi. Per total, Serena a câștigat 8 din cele 9 meciuri cu Simona. Australian Open va fi al treilea Slam unde cele două vor juca; singurul unde nu s-au întâlnit niciodată este Roland Garros.

Articol în curs de actualizare

 

 

***

NOU! Tricou Grand Slam Life. Disponibil acum pentru precomenzi în Shop!

Tricoul inspirat din viața fanului de tenis, organizată în jurul celor patru mari turnee de Grand Slam, turnee găzduite de patru orașe electrice și cosmopolite. Poartă cu tine spiritul din Melbourne, Paris, Londra sau New York!

Disponibil pentru precomenzi AICI.