Fast
Sori, înapoi în semifinale la Nurnberg

Din nou în ultimele patru: Sorana Cîrstea câștigă cu Stojanovic la Nurnberg, va juca pentru o nouă finală WTA. Raluca Olaru e și ea în semifinale

Treizecizero | 23 mai 2019


Sorana Cîrstea a trecut de sârboaica Nina Stojanovic, 4-6, 6-4, 6-2, calificându-se în semifinalele turneului de la Nurnberg. Este pentru a doua oară în ultimii trei ani când Sorana ajunge în semifinale la competiția din Germania.

După ce românca și-a pierdut serviciul în primul game al partidei, setul întâi a continuat cu ambele jucătoare făcându-și serviciul, Stojanovic închizând setul la a treia oportunitate. Când jucătoarea clasată pe locul 247 a făcut break și în primul game al setului secund, consolidând avantajul apoi, lucrurile deveniseră complicate pentru Sorana. Dar românca a reușit să revină treptat în meci, preluând controlul după un nou break reușit la 4-3.

În ciuda faptului că la 5-3 și-a pierdut serviciul de la 40-0, deci după trei șanse de set ratate, Sorana a putut închide setul contra serviciului, împingând meciul în decisiv. Aici, replica lui Stojanovic a scăzut; Sorana s-a putut desprinde la 4-1, iar ulterior a putut consolida avantajul până la final.

Sorana câștigase ieri primele două meciuri din turneu, cu belgianca Flipkens și cu Laura-Ioana Paar.

În semifinale, Sorana va avea un test dificil, un meci cu Yulia Putintseva, favorita numărul 1 a turneului, care a trecut, 7-5, 6-7, 7-6 de Anna Friedsam, din Germania. În fapt, cele două s-au întâlnit chiar la Nurnberg, acum doi ani, în sferturi, Sorana impunându-se în trei seturi (6-3, 3-6, 6-4), meci marcat de o controversă, după ce a fost întrerupt din cauza întunericului la 4-4 în decisiv, după ce Putintseva s-a oprit în decisiv, refuzând să mai joace și a cerut în varii feluri întreruperea, solicitând și un medical timeout în două ocazii.

În semifinale, însă, Sorana a pierdut atunci cu cehoaica Barbora Krejicikova, 6-4, 4-6, 6-0, aceea fiind și ultima apariție a Soranei într-o semifinală.

De atunci, Sorana și Yulia s-au mai întâlnit o dată, la Istanbul, anul trecut, când jucătoarea din Kazahstan a câștigat cu un scor neobișnuit, 0-6, 6-1, 6-0. Head-to-head-ul dintre cele două este de 2-2.

Per total, bilanțul Soranei în semifinalele WTA pe care le-a jucat de-a lungul timpului este de 2-13.

Raluca Olaru e și ea în semifinale

Continuând un sezon solid, Raluca Olaru și Darija Jurak s-au calificat în semifinale la Strasbourg, celălalt turneu feminin al săptămânii. Cele două le-au învins pe Hesse/Tan, 6-4, 6-4, și le vor întâlni pentru un loc în finală pe Gavrilova/Perez. 

Raluca și Darija au reușit deja anul acesta sferturi la Dubai, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Ralu mai având de asemenea sferturi la Hobart și St.Petersburg. Aceasta e prima semifinală a sezonului pentru ea. 

View this post on Instagram

Happy to advance to the semifinals here in @wta_strasbourg! 💪🏻💪🏻 Fericita pentru calificarea in semifinale aici la @wta_strasbourg! 💪🏻💪🏻 #IS19 #tennis #wta #wtatour

A post shared by Raluca Olaru (@raluca1olaru) on

***

Tenisul românesc chiar este „Fire”. Adică puternic, performant, apreciat, iubit!

Urmărește sezonul 2019 purtând „Romanian Tennis is Fire”, noul tricou de la 30-0, inspirat și dedicat incredibilelor rezultate ale tenisului românesc din ultimii șase ani! 😍😍

Și nu avem doar rezultate; avem o mulțime de personalități puternice; sportivi care ne bucură și de la care ne putem inspira.

Tricoul „Romanian Tennis is Fire” vrea să sărbătorească multitudinea de campioni pe care ni i-a oferit tenisul românesc în ultimul deceniu.

Poartă un tricou care transmite asta, indiferent că ești pe străzile din România sau în tribune la Melbourne sau la New York, la Paris sau la Londra, la București sau la Madrid, în meciurile de Cupa Davis sau de Fed Cup! 🇹🇩🎾🔥