Fast
Indian Wells, tragerea la sorți

Cu vechi cunoștințe: Simona are în față potențiale întâlniri cu Svitolina și cu Serena în drumul spre finala Indian Wells

Treizecizero | 5 martie 2019

Tragerea la sorți a tabloului feminin de la Indian Wells a produs un tablou echilibrat, dar incredibil de încărcat cu jucătoare capabile să bată pe oricine. E rezultatul inevitabil al acestor ultimi doi sau trei ani, în care mai multe jucătoare și-au clădit o reputație excelentă: de acum, practic nu există turneu mare care să nu ofere experiența unui tablou încărcat.

Nici cel de la Indian Wells nu face excepție. Iar traseul Simonei nu avea cum să nu propună măcar două vechi cunoștințe.

Traseul Simonei. Favorită 2, Simona va debuta cu învingătoarea dintre Barbora Strycova și o jucătoare venită din calificări, tablou care a început azi. Cu Strycova, Halep a câștigat ultimele patru întâlniri, singurul eșec datând tocmai din 2010.

În turul al treilea, adversara se va alege dintre bielorusa Aliaksandra Sasnovich și cehoaica Katerina Siniakova. Ar fi o întâlnire în premieră și, firește, interesantă și în perspectiva unei eventuale revederi ulterioare în Fed Cup. Apropo de Fed Cup, cu Siniakova, Simona s-a văzut recent, câștigând la Ostrava și trecând astfel în avantaj în H2H, 2-1.

Runda a patra ar putea însemna o revedere cu Daria Kasatkina, jucătoarea cu cel mai bun clasament de pe acea parte de tablou. Dar Dasha (cu care Simona are 3-1) nu e în cea mai bună formă, așa că în locul ei n-ar fi exclus să ajungă slovaca Viktoria Kuzmova (care a jucat bine, recent, la Dubai), Shuai Zhang (cunoscută fanilor Simonei după acele două înfrângeri din 2016) sau Marketa Vondrousova (finalistă recent la Budapesta).

Dacă totul e conform calculelor hârtiei, Simona ar ajunge în sferturi, la o plauzibilă nouă întâlnire cu Elina Svitolina, pe care a învins-o recent la Doha.

Ucraineanca are însă o potențială oponentă feroce pe traseu, în persoana Mihaelei Buzărnescu, dovedită în trei ocazii diferite un match-up de coșmar pentru Elina. Alte nume tari pe traseul Svitolinei mai sunt Barty, Yafan Wang (recenta campioană de la Acapulco), Sofia Kenin și Dayana Yastremska, două dintre revelațiile începutului de an. Mai e aici și Caroline Garcia.

În fine, în semifinale, Simona ar urma să se vadă cu una dintre Serena Williams, Kiki Bertens, Sloane Stephens sau Elise Mertens.

Mihaela și Irina. Celelalte două românce de pe tabloul de simplu n-au misiuni ușoare. După ce a reușit să oprească în Acapulco seria de 11 înfrângeri consecutive, Mihaela Buzărnescu are bye în primul tur la Indian Wells, unde-i cap de serie 29. În turul al doilea, ea o va întâlni pe învingătoarea dintre Daria Gavrilova, adică cea pe care a bătut-o săptămâna trecută în Mexic, și puternica Dayana Yastremska. Ucraineanca de 18 ani a câștigat recent titlul la Hua Hin, care se alătură celui reușit la Hong Kong, pe finalul anului trecut.

Irina Begu o va întâlni în turul întâi pe Bianca Andreescu, intrată pe tablou cu un wildcard. Bianca va fi la a doua săptămână consecutivă în care întâlnește o româncă, după ce a eliminat-o la Acapulco pe Mihaela Buzărnescu. Va fi al doilea meci între Irina și Bianca, după cel câștigat de Begu în Fed Cup anul trecut, la Cluj (6-3, 6-7, 6-2).

Traseul Serenei. Ipotetic, fosta campioană de la Indian Wells are un traseu infernal. Ea s-ar putea vedea pe rând cu Azarenka (R2), Muguruza (R3), Bertens (R4), Sloane (QF), Simona (SF) și Naomi Osaka (F). Serena și Azarenka au jucat finala Indian Wells în 2016, Vika câștigând atunci trofeul și continuând apoi prin a-l câștiga și pe cel de la Miami, înainte de a anunța retragerea temporară din activitate, pentru a deveni mamă.

Partea de sus a tabloului. Cele trei românce, plus Serena, sunt pe jumătatea de jos. Sus, Naomi Osaka este cap de serie 1, iar japoneza ar putea avea o ocazie rapidă la o revanșă cu Kiki Mladenovic, în fața căreia a pierdut la Dubai – dacă Mladenovic va trece de Shuai Zheng. Turul al treilea ar putea însemna un meci cu Danielle Collins, în vreme ce turul al patrulea i-ar putea aduce campioanei en-titre un super meci cu Belinda Bencic, recenta câștigătoare din Dubai, cea care spunea că a fost motivată de succesul lui Naomi.

Bencic are și ea un duel tare prognozat pentru turul al treilea, unde o poate vedea pe Caroline Wozniacki. Însă nici turul doi nu e simplu pentru elvețiancă: o va întâlni pe învingătoarea dintre Alison Riske și Alison Van Uytvanck, cele două jucând excelent recent la Doha, Dubai, respectiv Budapesta (titlu acolo pentru belgiancă). Exact cum spuneam mai sus, toată lumea joacă bine, toată lumea pare să fi câștigat ceva în ultima perioadă.

Treaba nu devine mai simplă pentru oricine va ieși din trioul Osaka – Bencic – Wozniacki. În sferturi, potențialele adversare sunt Sevastova sau Pliskova. Pe sfertul al doilea al tabloului așteaptă Kvitova, Sabalenka și Kerber.

Tablourile vor fi disponibile AICI.

***

Tenisul românesc chiar este „Fire”. Adică puternic, performant, apreciat, iubit!

Comandă-ți „Romanian Tennis is Fire”, noul tricou de la 30-0, inspirat și dedicat incredibilelor rezultate ale tenisului românesc din ultimii șase ani! 😍😍

Tricoul „Romanian Tennis is Fire” vrea să sărbătorească multitudinea de campioni pe care ni i-a oferit tenisul românesc în ultimul deceniu.

Poartă un tricou care transmite asta, indiferent că ești pe străzile din România sau în tribune la Melbourne sau la New York, la Paris sau la Londra, la București sau la Madrid, în meciurile de Cupa Davis sau de Fed Cup! 🇹🇩🎾🔥