Fast
Simona Halep vs Alize Cornet

Alize Cornet: „Cred că Simona s-a întors. Îi văd ambiția în ochi”

Treizecizero | 23 ianuarie 2022

Înainte de meciul din optimile de finală de la Australian Open, Simona a vorbit frumos despre oponenta ei din Franța:

„E întotdeauna greu contra lui Alize. Mă aștept la un meci greu. Ea e o jucătoare care luptă până la capăt și nu cedează niciodată. Eu-s la fel. Așa că sper că va fi un meci frumos. Chiar dacă am pierdut de câteva ori cu ea, fiecare meci e diferit, asta e ceea ce rețin eu. E o altă provocare, de care sunt gata.” 

Cornet este la câteva luni distanță de o realizare personală impresionantă. Cu 60 de turnee de Slam jucate la rând, ea ar urma să depășească recordul all-time deținut acum de japoneza Ai Sugiyama, care a jucat 62 de turnee la rând. Cornet va depăși acest record dacă va fi pe tablourile principale și la RG, Wimbledon și US Open.

Simona a comentat această posibilitate:

„Ei bine, e grozav că are ocazia să reușească asta. Are multă experiență, ceea ce o va ajuta și în meciul următor. Mereu mi-a plăcut de ea. E o luptătoare pe teren. Iar în afara terenului e o persoană foarte drăguță. Mă aștept la un meci bun”.

Deși nu a cedat decât 12 game-uri până acum în turneu, Simona se menține vigilentă:

„Ideea e că nu știi niciodată cu meciurile astea. De aceea întotdeauna mă aștept la un meci greu în următorul. Și următorul va fi exact așa, un meci greu. Nu mă gândesc că am pierdut puține game-uri, mă concentrez doar la joc. Azi m-am simțit bine, am simțit că jocul e acolo. Trebuie să-mi păstrez focusul și să dau tot ce am mai bun, să lupt pentru fiecare minge. Voi avea nevoie de asta în următorul meci.”

La rândul ei, Alize Cornet a avut și ea câteva cuvinte frumoase despre Simona.

„Da, simt că Simona s-a cam întors la nivelul ei cel mai bun. Am văzut-o jucând la Melbourne când a câștigat trofeul. Poți să îți dai seama. Am urmărit-o mulți ani. Este o jucătoare pe care o admir cu adevărat, pentru că mă și identific un pic cu ea. Are această dorință și este o adevărată luptătoare. Plus felul cum joacă, cu variație și toate cele.

Ce am văzut anul trecut la ea s-a dus în aceste ultime luni. Cred că acum este pe traiectoria bună cu adevărat. Pot să-i văd ambiția în ochi. Și nu aș fi deloc surprinsă dacă va ajunge foarte departe în turneu.”


Dacă apreciezi articolele și analizele 30-0, precum și interviurile exclusive cu jucătorii români, susține-ne cu un abonament la 30-0+, disponibil AICI. Ai acces la mai mult conținut exclusiv, doar pentru abonați (plus alte surprize frumoase), și contribui la un jurnalism mai valoros și mai cuprinzător pe 30-0.