Fast
Simona pierde în turul doi la Roma

Chinuită și de Vondrousova, și de o accidentare la coapsă, Simona Halep se oprește devreme la Roma

Treizecizero | 16 mai 2019

Simona Halep a fost învinsă de Marketa Vondrousova, în primul ei meci în turneul de la Roma, scor 2-6, 7-6, 6-3. Analiza meciului este aici.

Finalistă în ultimele două ediții aici, Simona pierde un meci chinuitor cu tânăra jucătoare din Cehia, care o învinsese, tot în trei seturi, și la Indian Wells.

După un prim set în care Simona a rupt eficient echilibrul la 2-2, salvând patru mingi de break și accelerând apoi, jocul a luat altă turnură în setul secund. Vondrousova a excelat cu numeroase scurte încărcate cu efect invers, pe care Simona nu a reușit să le citească, și a frustrat-o suplimentar pe româncă apărându-se excelent în câteva situații. Când se părea că Simona va reuși să evite prelungirea meciului, Vondrousova a forțat și reușit break-ul la 5-6, luând setul secund.

Un meci care se complicase oricum a devenit și mai greu când Simona Halep a cerut un timeout medical după primele trei game-uri în decisiv: o contractură musculară la coapsa stângă, dar una destul de severă, după evaluarea terepeutei. Vizibil încetinită, Simona n-a mai putut să alerge la fel de bine după scurtele Vondrousovei, care a continuat să o pedepsească cu câteva execuții perfecte.

La 3-2 pentru adversara ei, Simona s-a consultat cu antrenorul Daniel Dobre – care i-a amintit că obiectivul ei e Roland Garros – și a decis să mai încerce puțin. A început să lovească mai apăsat, mai după linie, pentru a scurta punctele, a egalat la 3, în uralele tribunei, și a continuat să rămână pe teren. Asta în ciuda gândului că, în caz de victorie, ar avea de jucat încă un meci – cu Daria Kasatkina – peste câteva ore.

A urmat un game șapte pe cât de frumos, pe atât de lung și obositor. Vondrousova a salvat o minge de break, Simona a salvat trei-patru mingi de game, înainte ca Vondrousova să închidă pentru 4-3.

Câteva momente mai tâziu, tânăra jucătoare din Cehia (19 ani) sărbătorea a doua ei victorie în fața Simonei Halep.

Pentru Simona, urmează odihna înainte de Roland Garros. Cu atâtea meciuri jucate în ultimele săptămâni, musculatura ei se va bucura de această pauză neașteptată.

***

Tenisul românesc chiar este „Fire”. Adică puternic, performant, apreciat, iubit!

Urmărește sezonul 2019 purtând „Romanian Tennis is Fire”, noul tricou de la 30-0, inspirat și dedicat incredibilelor rezultate ale tenisului românesc din ultimii șase ani! 😍😍

Și nu avem doar rezultate; avem o mulțime de personalități puternice; sportivi care ne bucură și de la care ne putem inspira.

Tricoul „Romanian Tennis is Fire” vrea să sărbătorească multitudinea de campioni pe care ni i-a oferit tenisul românesc în ultimul deceniu.

Poartă un tricou care transmite asta, indiferent că ești pe străzile din România sau în tribune la Melbourne sau la New York, la Paris sau la Londra, la București sau la Madrid, în meciurile de Cupa Davis sau de Fed Cup! 🇹🇩🎾🔥