Fast
Brief Day 2

Cele mai importante 10 momente din ziua a doua la Australian Open

Treizecizero | 18 ianuarie 2022

S-a încheiat primul tur, cu marea majoritate a favoriților trecând în siguranță, dar cu destule momente de culoare. Uite-le pe cele mai interesante din ziua a doua de la Melbourne – pe scurt, cât într-un tweet, sau două. 

Kyrgios

Nick Kyrgios este responsabil să destindă lumea anul acesta. În meciul cu Broady am avut serviciu din mână, un tweener urmat de un passing fulgerător și niște bere sorbită direct din paharul unui suporter, Cristiano-style. Nick e totul despre distracție acum, dar realmente e nevoie de cineva ca el la acest AO (și nu doar).

Nu știm cât de amuzat va fi Medvedev în turul următor, când ne așteaptă un mic blockbuster, deoarece combinația dintre cei doi pe un teren de tenis nu poate lăsa indiferent pe nimeni.

Kyrgios e un adversar foarte periculos pentru faza asta a turneului; e drept, tinde să cam piardă meciurile de genul ăsta la AO, dar nu fără să lase urme în armura oponentului. 

Altfel, Nick și-a reconfirmat sprijinul pentru Novak Djokovic în cel mai Kyrgios mod cu putință.

Murray

Acum trei ani, Murray privea cu ochii în lacrimi un video-tribut dedicat de organizatorii AO pentru ceea ce a părut atunci o retragere din tenis, după meciul cu Roberto Bautista-Agut. După o operație complicată la șold și multe chinuri în drumul spre revenire, nu putea fi mai potrivită o revenire la Melbourne pentru Sir Andy decât cu un thriller de cinci seturi în primul tur, pe care Murray l-a terminat câștigător în fața favoritului 21, Nikoloz Basilashvili.

Gând: Murray chiar ar fi meritat un titlu la Melbourne.  

Leylah

Unul din rezultatele neașteptate ale zilei a fost oferit de un wildcard local, australianca Maddison Inglis, care a învins-o pe finalista US Open de anul trecut, Leylah Fernandez, 6-4, 6-2. Canadianca, favorită 23, trece și ea prin inevitabilele dureri ale creșterii, acum că toată lumea știe ce poate. 

Stosur

A fost o zi neașteptat de bună pentru australience. Tot cu wildcard pe tablou, Samantha Stosur a dat timpul înapoi la al 20-lea ei AO, luptând frumos, fără griji și cu descătușarea celui care știe că e la final de drum, pentru o victorie frumoasă în trei seturi cu Robin Anderson. Sam va pune punct carierei de simplu după acest turneu, dar va continua la dublu. Fostă campioană la US Open, Stosur n-a avut niciodată viață ușoară când a jucat în Australia, unde a pierdut de multe ori întâi lupta cu presiunea, înainte de a pierde cu adversara. 

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1483261376680370183?s=20

FAA

Felix Auger-Aliassime a pierdut un set la zero câștigând doar șase puncte, dar a ieșit cumva la capăt în meciul cu finlandezul Ruusuvuori, în 3 ore 43, cu 6-4 în decisiv. Au fost 9 meciuri care au necesitat 5 seturi azi la Melbourne: cel mai important nume dintre câștigători e Tiafoe, pus la muncă de un argentinian nu tocmai puternic pe hard, Trungelliti. Mențiune de onoare pentru Richard Gasquet, care l-a învins în patru seturi pe Ugo Humbert, mult mai tânărul său compatriot. La 35 de ani, Gasquet a jucat primul său AO din 2018 încoace! 

Kanepi

Contează pe Kaia Kanepi să joace an de an rolul de coșmar pentru jucătoarele titrate în turneele de Slam. Estona a eliminat-o de data asta pe Angelique Kerber, favorită 16 ediția aceasta, dar fostă campioană la Melbourne, 6-4, 6-3. Kerber și Kvitova sunt numele cele mai sonore învinse azi pe tabloul feminin. Alt cap de serie important, Elena Rybakina (12), a fost și ea aproape să iasă, dar a salvat o minge de meci înainte de a o întoarce pe Zarina Diyas, 6-7(3) 7-6(3) 6-1.


Emma

Emma Raducanu clar adoră să joace pe scenele mari. Dacă finalul de an 2021 și începutul de sezon n-au fost ușoare pentru ea, britanica a pornit într-o altă viteză la Australian Open, câștigând în debutul ei la Melbourne cu Sloane Stephens, 6-0, 2-6, 6-1. Ok, Sloane nu mai e ce a fost, dar rămâne o adversară incomodă; și, adesea, nu e nevoie să te bată adversara ca să pierzi. Emma a avut grijă să nu-și pună singură piedici; pe alocuri, ne-a reamintit de energia pe care a arătat-o la US Open. Nivelul ei e încă departe de cel de acolo, dar acesta e un rezultat de natură să-i dea încredere. 

Day 3

Jaqueline Cristian primește o repartizare pe o arenă mare; la debutul ei într-un Slam, Jaq se vede cu Madison Keys pe John Cain Arena, a treia ca mărime la Melbourne, meciul al doilea din program. Gabriela Ruse e ultima pe Court 17.

Imaginea zilei

Alex De Minaur – câștigător cu italianul Musetti.

Cifra zilei

Unul dintre acești jucători nu e ca restul. Francezul Maxime Cressy are un procentaj de 75 la sută de servicii pe care urcă la fileu. 

Twitter Fun