Fast
Fantastic efort

Ce meci! Kevin Anderson îl depășește pe John Isner în semifinala fără sfârșit de la Wimbledon. 6 ore și jumătate!

Treizecizero | 13 iulie 2018
Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Kevin Anderson l-a învins pe John Isner într-o semifinală de povestit nepoților la Wimbledon. A fost 7-6 (8), 6-7 (5), 6-7 (9), 6-4, 26-24 pentru sud-african, care confirmă victoria din sferturi cu Roger Federer și se califică în cea de-a doua sa finală de Grand Slam, după cea de anul trecut, de la US Open.

Meciul a durat 6 ore și 36 de minute și a fost un subiect aprins pe rețelele sociale, de la glume despre durata meciului, până la aprecieri pentru efortul fizic și mental depus de cei doi. Cu această durată, meciul intră direct pe locul 2 în topul celor mai lungi meciuri din istoria turneului, după faimosul Isner – Mahut. Doar setul decisiv s-a întins pe o durată de trei ore fără cinci minute.

Din cele 569 de puncte jucate în acest meci, 264 au fost puncte direct cu serviciul, incluzând aici 49 de ași pentru Anderson și 53 pentru Isner.

Pentru al doilea meci la rând, Anderson s-a luptat incredibil ca să obțină victoria. După ce miercuri revenise de la 0-2 la seturi cu Roger Federer ca să câștige cu 13-11 în decisiv, acum a avut de înfruntat un cu totul alt tipar de joc, unul parcă predestinat să ajungă în asemenea meciuri cu durată record. La urma urmelor, Isner a fost cel care a câștigat cel mai lung meci din toate timpurile, acel imposibil de imaginat meci cu Nicolas Mahut.

Cea de-a două semifinală a zilei, meciul-vedetă dintre Rafa Nadal și Novak Djokovic, a urmat, dar nu s-a putut încheia la timp, înainte să intre în efect limita impusă de organizatori pentru a asigura liniștea locuitorilor din zonă.

„Îmi pare rău pentru John, pentru că este un tip extraordinar. Îmi pare rău că nu sunt mai entuziasmat acum, dar am o mulțime de sentimente amestecate”, a spus Kevin, plin de compasiune pentru Isner, la interviul de după meci, pentru BBC.

Povestea zilei, în articolul de aici.

 

https://twitter.com/Wimbledon/status/1017844695437848583

Foto: AELTC