Fast
Bianca va juca pentru finala US Open!

Bianca Andreescu se califică în prima semifinală de Slam, ajunge la 11 victorii consecutive!

Treizecizero | 5 septembrie 2019
US Open este oferit de


Anul senzațional al Biancăi Andreescu continuă. Jucătoarea canadiană a ajuns la 11 victorii consecutive și, odată cu asta, a reușit calificarea în prima semifinală de Grand Slam a carierei, după ce a câștigat cu Elise Mertens, 3-6, 6-2, 6-3.

Campioană la Indian Wells și la Rogers Cup anul acesta, Bianca își confirmă evoluțiile grozave pe hardul american cu această semifinală la US Open. Bianca n-a mai pierdut un meci întreg din martie și a ajuns la 11 victorii consecutive.

Bianca completează astfel careul semifinalelor, două meciuri care arată foarte bine; ea o va întâlni pe Belinda Bencic, într-un duel al debutantelor la acest nivel. Cealaltă semifinală este Serena Williams – Elina Svitolina.

Pentru prima dată în acest turneu, Bianca a trebuit să revină de la set pierdut. A fost un meci tare greu de întors pentru Andreescu, dar a sfârșit prin a fi o victorie excelentă, într-un duel de calitate. Mertens a făcut un prim set foarte curat, bine pregătit tactic, și a făcut ca meciul să se joace în termenii ei. Venită la acest meci fără vreun set pierdut în turneu, Elise a lovit impecabil, a arătat foarte calmă și foarte conectată la meci, acoperind bine terenul în defensivă și luând mingea repede, pe când Bianca a avut dificultăți să intre în meci și să-și găsească ritmul.

Dar răspunsul Biancăi a fost pe măsură. Fără să-și piardă cumpătul vreun moment, deși a avut câteva momente dificile și la început de set secund, Andreescu a accelerat remarcabil la jumătatea setului și a fugit cu el. A avut o selecție mult mai bună a loviturilor, a tăiat dramatic erorile neforțate și a preluat controlul de pe baseline, impunându-și, treptat, și varietatea extraordinară. Fără să lovească două mingi la fel, Bianca a început, curând, să o scoată din dispozitiv pe Mertens cu scurte, slice-uri și lob-uri. A ajutat-o mult un serviciu tot mai sigur, cu care i-a închis, pe măsură ce meciul a avansat, orice șansă belgiencei de a mai pune presiune la retur. În plus, prezențele ei la fileu au fost majoritar inspirate, Bianca reușind o sumedenie de puncte importante urcând în față.

Setul decisiv a găsit-o pe Bianca deja în control, întorcând cu totul meciul. Break-ul care să rupă meciul părea o chestiune de timp, iar după ce a scăpat în două rânduri, Mertens s-a văzut depășită într-un final la 3-4, la a 16-a minge de break creată de Andreescu. Canadianca a încheiat meciul cu 40 de lovituri direct câștigătoare.

Bianca are acum un bilanț de 11-3 în meciurile de trei seturi jucate anul acesta.

Semifinala va fi o oportunitate uriașă atât pentru Bianca, cât și pentru Belinda, la rându-i, o jucătoare predispusă la un traseu foarte lung într-un Slam. După ce a învins-o pe Naomi Osaka, Bencic a repetat planul tactic foarte bun și contra Donnei Vekic (7-6, 6-3). Sunt două jucătoare care au făcut salturi masive în clasament, în ultimul an și care sunt construite pentru meciuri mari, cu mize mari.

Primul sfert masculin al zilei a prilejuit performanța carierei pentru Matteo Berrettini. Italianul l-a învins într-un meci dramatic de cinci seturi, la a cincea minge de meci, pe Gael Monfils (3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 7-6/5).

Articol în curs de actualizare.

Articolele 30-0 sunt susținute de