Fast
Ana e în turul 2 la Paris

Ana Bogdan trece de Vondrousova, are acum victorii pe tabloul principal la toate Slamurile

Codruț Baciu | 29 mai 2018
Roland Garros este oferit de

Meciul și emoțiile pentru fete noastre, dar vorba aia – totul e bine când se termină cu bine. La finalul unei zile pline, Ana Bogdan a trecut de Marketa Vondrousova, 6-3, 1-6, 6-4, și a devenit a patra jucătoare din România calificată deja în turul secund, cu Simona Halep încă neintrată în concurs.

Este un nou rezultat bun pentru Ana la Slamuri, ea închizând cercul acum, cu victorii pe tablourile principale la toate cele patru turnee de Slam. Ultimul la care nu trecuse de turul 1 era Roland Garros, situație rezolvată acum, cu o victorie luată de Ana, mai limpede și mai bună pe finalul de meci. După câte un set clar în contul fiecăreia, Ana a trăit și ea periculos pe același teren 4 unde anterior Irina Begu jucase „un roller-coaster”. Și acum, ca și pentru Irina, a ieșit bine. Răsplata? Ana Bogdan o va întâlni în turul următor pe Angelique Kerber, într-un duel foarte interesant.

*

Primul set al meciului cu Marketa Vondrousova a fost, probabil, unul dintre cele mai bune ale Anei Bogdan din ultima perioadă. Pe zgură, în orice caz. Doar dacă ne uităm la serviciul său și tot avem motive să exclamăm un ”bravo!”. Nu și l-a pierdut niciodată și a reușit 14 lovituri câștigătoare. Sper (și încep să cred) că Ana face parte din acea categorie de new comers care au o altfel de înțelegere a jocului. Un joc care primește și lovituri plate și puternice, dar și scurte și riscuri calculate la serviciu. Azi, împotriva unei puștoaice stângace căreia îi place să stea în puncte și să atace din toate pozițiile, Ana Bogdan a arătat puternică la retur și vulnerabilă, ocazional, în schimburile lungi.

În primul set, pe la 4-2, a descoperit că scurtele sunt o soluție împotriva Vondrousovei. Care nu are nicidecum o deplasare precară spre înainte, dar îi convine să stea dincolo de linia de fund un pic cam mult. Strigătul Anei, acel ”come on!” puternic care întorcea capetele spectatorilor de la terenul alăturat, s-a auzit când a închis setul cu as. 

A urmat o scurtă cădere, adică două game-uri pierdute pe propriul serviciu. Însă scorul de 6-1 cu care a pierdut setul – deși meritat de Vondrousova – nu spune toată povestea. Cele două game-uri în cauză au fost foarte disputate și au avut nevoie de câte patru egalități pentru a-și alege învingătoarea. A fost cehoaica. La fel și cu ultimul game al setului, pe care Vondrousova și l-a adjudecat greu de tot pe propriul serviciu. 

Așadar, nu a fost nicio surpriză când am văzut tenisul Anei din debutul setului decisiv. Și ea știa că jocul fusese acolo până atunci și că scorul contează mai puțin în momentele astea. Așa că a făcut break repede și s-a distanțat la 3-1, după un combo tare frumos: scurtă și apoi passing de rever. Din acel moment, come on-urile au mai lăsat locul haide-urilor. Și în timp ce se întuneca deja un pic, Ana și-a ținut iarăși serviciul, mergând spre 4-1. Și ne-am spus atunci: ”în sfârșit, un meci mai simpluț pentru ale noastre, chit că-i tot în decisiv”. Mmmmmnu. Nu chiar. 

Scurtele au jucat un rol important în seara asta pentru ambele jucătoare, însă Ana a părut să aibă un back-up pentru cazurile (nu tocmai rare) când Vondrousova a ajuns la ele. ”Marketa Racheta” a început să o facă pe Ana să riște mai mult, să încerce winnere când se impunea construcția, așa că s-a ajuns rapid la 4-4.

A urmat apoi jocul cel mai important din meci, care a fost și cel mai lung. Iar dacă la Irina Begu publicul a fost de partea ei, la Ana, cehii au părut a fi mai mulți. Însă chiar și așa, a fost simpatic de auzit cum se duelau cele două grupări la crepuscul. ”A-NA, A-NA” versus ”MAR-KE-TA, MAR-KE-TA”. Fiind mai multe silabe în Marketa, poate că de-aia publicul mi s-a părut mai numeros ☺. În fine, astea contează mai puțin. Important e că Ana a salvat patru mingi de break, și-a făcut serviciul și n-a privit înapoi.

Și astfel, printre o sumedenie de puncte războinice, urlete de eliberare și unul sau două puncte cu fileul (la care o anume cehoaică nici n-a mimat regretul), Ana Bogdan a urmat-o pe Irina Begu în turul 2.

Iar acolo va da peste favorita 12, Angelique Kerber, care a trecut destul de simplu, la 2 și la 3, de colega Barthel. Va fi prima întâlnire dintre Ana și Angelique.

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

***

„My Forehand is Better Than Yours!”, „Play Hard, Get Dirty” și „Vam10s” – sunt parte din oferta primăverii în Shop-ul 30-0! Disponibile acum la 55 de lei (reducere de 34 de lei!).

Ofertă mai e valabilă doar pe durata Roland Garros!

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută!

Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de