Fast
Trei din trei

Irina Begu face 3-0 pentru românce în turul întâi la St. Petersburg

Treizecizero | 8 februarie 2022

După victoriile reușite mai devreme de Jaqueline Cristian (vs Pera) și de Sorana Cîrstea (vs Vondrousova), Irina Begu a întregit ziua perfectă a româncelor la St. Petersburg, învingând-o pe chinezoaica Zhang Shuai, în ultimul meci al zilei. A fost o victorie solidă pentru Irina, 6-3, 6-1 în 74 de minute.

Punctul de cotitură. Meciul a început mult mai strâns decât o arată scorul final, primele cinci game-uri având nevoie de mai mult de 20 de minute, cu multe schimburi grele, fizice. Irina s-a agățat de acel game cinci, cel mai lung al meciului, cu nu mai puțin de cinci egalități, reușind să facă break-ul la a patra șansă și, mai apoi, să-l consolideze pentru 4-2.

Zhang a amenințat iar să revină, iar la 4-3, Irina s-a văzut pe punctul de a pierde un avantaj de 40-0 pe propriul serviciu pentru a doua oară în set. Dar românca a strâns din dinți, reușind să-și protejeze de data asta serva, a depășit momentul de slăbiciune și, de acolo, nu s-a mai uitat în urmă. A făcut imediat un alt break pentru a închide setul cu 6-3, iar al doilea n-a avut niciun istoric.

Irina a servit 5 ași și a câștigat 79 la sută pe primul serviciu, pe care l-a pus în teren cu un procentaj de 53 la sută. Românca a convertit 5 din cele 13 oportunități de break.

A fost a treia victorie a Irinei din tot atâtea întâlniri cu sportiva din China.

Cifra. Hardul a devenit, în mod oarecum neașteptat, suprafața mai bună a Irinei acum. Bilanțul Irinei pe hard de la startul lui 2020 încoace: 35-17.

Ce urmează. Precum Sorana, și Irina va întâlni o adversară cu care are în mod tradițional meciuri foarte complicate: Petra Kvitova. Cehoaica, fostă campioană la St. Petersburg în 2018, a câștigat toate cele cinci întâlniri anterioare cu Irina, în care n-a pierdut decât un singur set. Interesant însă, acel set câștigat de Irina s-a întâmplat chiar la St. Petersburg, unde cele două s-au întâlnit în acea ediție din 2018; Petra s-a impus 6-3, 1-6, 6-1.