Fast
Sori o învinge pe Pliskova!

Sorana Cîrstea reușește o victorie mare, trece de Pliskova și merge în sferturi la Beijing!

Treizecizero | 5 octombrie 2017

Săptămâna grozavă a româcelor la Beijing continuă: Sorana Cîrstea a reușit victoria sezonului, eliminând-o pe fostul lider mondial Karolina Pliskova, 6-1, 7-5. Sorana se califică astfel în sferturile de finală la turneul din capitala Chinei fără set pierdut. O va întâlni, mâine, pe Jelena Ostapenko, a cărei adversară, Shuai Peng, s-a retras la scorul de 3-0 pentru campioana de la Roland Garros.

Rezultatul, care o scoate momentan pe Pliskova din cursa pentru locul 1, o urcă înapoi în Top 40 pe Sorana. Este prima victorie contra unei jucătoare de Top 5 în ultimii patru ani pentru Sorana, o confirmare și împlinire a sezonului foarte bun pe care l-a avut anul acesta.

Este al doilea sfert de finală în turneele Premier Mandatory din acest an pe care-l joacă Sori, după cel de la Madrid. Este, de asemenea, al doilea turneu Premier Mandatory din acest an cu două românce în sferturile de finală; ca și la Madrid, Sorana și Simona Halep sunt cele două.

Ele s-ar putea întâlni în semifinale dacă își câștigă meciurile de mâine, într-un ipotetic meci cu o miză imensă pentru cele două, în special pentru Simona, care ar putea avea iar locul întâi pe masă. Simona va deveni numărul 1 cu o finală, dacă Svitolina nu ajunge, la rândul ei, în finală; caz în care Simona ar avea nevoie de titlu.

După un prim set excelent, în care a luat șase game-uri la rând, Sorana a reușit un comeback spectaculos în al doilea, revenind de la 2-5 și salvând nu mai puțin de patru mingi de set.

Sorana și Ostapenko s-au mai întâlnit recent, la US Open, când a câștigat jucătoarea letonă, iar recent au jucat dublu împreună.

Povestea pe larg a meciului, AICI.

 

***

Noile tricouri 30-0  sunt acum pe stoc!
„My Forehand” și „Play Hard” sunt disponibile.

Ia-le din Shop 30-0:

 

My Forehand

 

„Play Hard”

 

 

Fă-ți o bucurie sau ia cuiva drag un cadou din Noul 30-0 Shop, aici