Fast
Finală din prima

Simona Halep câștigă duelul românesc cu Irina Begu, prima finală a sezonului. Ambele merg în finala de dublu

Treizecizero | 5 ianuarie 2018

Start de sezon excelent pentru liderul mondial, care va juca prima finală a anului de la primul turneu: Simona Halep se întoarce în finala de la Shenzhen, după o victorie, 6-1, 6-4, în confruntarea cu Irina Begu.

A fost a 11-a victorie consecutivă a Simonei contra unei compatrioate. După un set inaugural dominat clar, Halep a primit o replică mult mai puternică din partea Irinei în setul al doilea, unul în care tenisul a fost excelent; liderul mondial făcut break-ul decisiv în setul al doilea la 4-3, apoi a salvat două mingi de rebreak procurate de Irina pentru a consolida la 5-3. A încheiat meciul într-o oră și 30 de minute. „În setul al doilea, Irina și-a ridicat nivelul, a fost o bătălie dură”, a spus ea.

Pe larg, despre meci, AICI.

Pentru Irina rămâne un rezultat foarte bun și un start de sezon încurajator, rezultat în urma căruia va urca trei locuri, până pe 40.

Simo o va întâlni mâine pe învingătoarea dintre Maria Sharapova și Katerina Siniakova. Cu Sharapova, Simona a pierdut 7 din cele 8 meciuri, dar l-a câștigat pe cel mai recent, la Beijing, în toamnă, unde a urcat pe locul 1 în lume. Cu Siniakova a pierdut unicul meci, jucat chiar la Shenzhen, anul trecut.

Va fi a 28-a finală a carierei de simplu a Simonei, bilanțul fiind de 15-12, inclusiv titlul de la Shenzhen din 2015. Ea le-a pierdut pe cele mai recente patru jucate (toate în 2017), după ce, anterior, câștigase patru la rând. În turneele de nivel International, bilanțul ei este de 6-2, iar pe hard outdoor, 6-4.

Finală și la dublu

Mai târizu, Simona și Irina au revenit pe teren pentru semifinala de dublu cu Blinkova/Geuer, pe care au câștigat-o în supertiebreak, într-o oră și 30 de minute, scor 6-2, 6-7, 10-6.

În finală, cele două românce le vor întâlni pe învingătoarele dintre Krejcikova/Siniakova și Kerkhove/Marozava.

Pentru Irina Begu este a 12-a finală de dublu a carierei, cu un bilanț de 6-5 în precedentele. Ea le-a câștigat pe ultimele două, ambele în 2017, la București, alături de Raluca Olaru, și la Tianjin, alături de Sara Errani.

Pentru Simona Halep este a doua finală de dublu a carierei și, în mod remarcabil, în ambele cazuri a ajuns în finală și la simplu. În 2016, la Montreal, ea și Monica Niculescu reușeau un parcurs excelent, dar oprit în finală de Makarova/Vesnina.

Foto: Jimmie48Photography

 

***

În Shop sunt ultimele tricouri disponibile din primele tricouri ale liniei 30-0 Onederful, tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume! Ia-ți „Onederful” și „Onederful Black”

De asemenea, ultimele exemplare disponbile din 30-0 Pe Curat 2017. Iar „Simona de păstrat” intră și el pe linia dreaptă!

Vezi detaliile și cumpără „Simona de păstrat”. AICI poți lua albumul separat, iar de aici îl poți lua într-un pachet avantajos împreună cu revista.

Avem și pachetul complet cu toate tipăriturile 30-0 (albumul, cele două reviste și bonus carnețelul)

Vezi detaliile și cumpără Onederful de AICI 

Vezi detaliile și cumpără Onederful Black de AICI