Fast
Fed sare Parisul al doilea an

Roger Federer s-a retras de la Roland Garros, va reveni în circuit abia pe iarbă

Treizecizero | 15 mai 2017

Campionul Australian Open, Roger Federer, a decis să-și prelungească pauza de tenis, optând pentru a nu participa la ediția din acest an a Roland Garros. Federer, care inițial lăsase de înțeles că ar putea veni la Paris, nu a jucat la niciun turneu din seria de zgură. Logica sa a fost aceea de a-și maximiza șansele pentru partea a doua a sezonului, cu miza pe turneele de la Wimbledon și US Open.

Federer a câștigat Australian Open, Indian Wells și Miami și a adunat un bilanț de 19 victorii din 20 de meciuri jucate în 2017, înainte de a decide să sară peste circuitul de zgură și a ocupat, cu punctele adunate în primul trimestru, primul loc în Race to London până săptămâna aceasta, când a fost depășit de Rafa Nadal, după triumful acestuia de la Madrid. Următorul turneu anunțat și confirmat al elvețianului este cel de 250 de la Stuttgart, pe iarbă, în săptămâna imediat următoare Roland Garros.

„Trebuie să accept faptul că felul în care îmi alcătuiesc programul va decide în ce măsură voi fi capabil să-mi prelungesc cariera. Astea fiind spuse, eu și echipa mea am ajuns la concluzia că ideea de a juca un singur turneu pe zgură nu ar fi în interesul jocului meu, nici nu mi-ar avantaja pregătirea fizică pentru restul sezonului. Îmi vor lipsi fanii francezi, care au fost întotdeauna aproape de mine. Sper să-i revăd la anul”, a spus Federer, într-un mesaj postat pe site-ul său.

Roland Garros începe pe 28 mai. Este al doilea an consecutiv în care Federer ratează turneul parizian, după ce anul trecut a lipsit, fiind accidentat.

Anul acesta, la revenire, Federer a menționat că medicii i-au spus că prezențele pe zgură de anul trecut i-au agravat problema la genunchi, cea care l-a obligat ulterior să ia pauză pentru tot restul sezonului, post-Wimbledon.

2performant

Perseverență. Muncă. Rezultate | Alături de 30-0 de la început

 • Naoi Iahim

  Trist!

 • Vlasin Ionut

  Sper sa fie in varf de forma la Wimbledon.

 • pa xy
 • Laur0707

  Am vazut si eu in sfarsit ultimul set al finalei feminine pe care nu l-am prins in direct.

  Exceptional nivel din partea ambelor jucatoare. Simona a dovedit ca are din nou acele avantaje (edge), mental si fizic, care fac diferenta dintre o finalista si o campioana.

  Dupa ce am vazut pana acum pe zgura, nu as fi surprins sa le vad disputandu-si si trofeul de la RG.

  Sa continue surfingul 🙂

  https://twitter.com/Tennis/status/864203780585336834

  Si magia:

  https://twitter.com/HalepBand/status/863509163506356224

 • AMD

  Turneele de grand Slam nu sunt obligatorii pt toata lumea, cu exceptia celor accidentati oficial? Va plati RF o amenda ca Serena la Indian Wells?

  • delaprut

   M-ar mira să se pună problema așa. Turneele de GS sunt atât de bine plătite și de bine răsplătite în puncte încât toată lumea ar vrea să joace acolo 🙂 în plus, organizatorul este ITF, parcă, nu ATP

  • Alex23

   Va plati amenda sigur.

   • florin78

    macar in anul de adio sa faca toate turneele mari, asa ar fi frumos pentru ca si la Roma si la Madrid si la Paris are fani care abia il asteapta, chiar pentru jocul lui si poate mai putin il asteapta sa castige turneele, are fani de toate categoriile nu numai de performanta.:)