Fast
Românce în semifinale

Puternice împreună: Irina Begu și Monica Niculescu fac semifinală de Slam la Australian Open

Treizecizero | 23 ianuarie 2018

Irina Begu și Monica Niculescu au îmbunătățit cu un pas cel mai bun rezultat al lor în turneele jucate împreună, și acela petrecut tot la AO, în urmă cu șase ani. Fetele au câștigat cu 4-6, 6-2, 6-1 în fața perechii americane Jennifer Brady / Vania King, calificându-se în semifinalele Australian Open.

Le vor întâlni acolo pe rusoaicele Makarova/Vesnina, care au trecut de Dabrowski/Xu, 0-6, 6-1, 7-6.

Declarațiile româncelor făcute după meci pentru 30-0, aici.

Pentru Irina, jucătoare cu 7 titluri și 5 finale în carieră la dublu, acesta este cel mai bun rezultat în turneele de Slam. Afară de sfertul de la AO 2012, Irina a mai jucat unul la Roland Garros, anul trecut. Monica are amintirea finalei jucate la Wimbledon, anul trecut, când a pierdut, alături de Chan Hao-Ching, chiar în fața rusoaicelor Makarova/Vesnina. Monica mai are sfert la RG în 2010; US Open e singurul Slam la care Monica nu a ajuns în fazele finale.

Fetele au dominat meciul și l-ar fi putut câștiga poate și mai ușor, dar au lăsat să le scape un avantaj solid în primul set, când au condus cu 4-1. Pe finalul setului, Irina a acuzat dureri la spate și s-a retras la cabine pentru un medical time-out. La reluare, româncele n-au mai lăsat povestea să se repete: au făcut break din primul game, apoi Irina a fost excelentă în două intervenții succesive la fileu, salvând o minge de break și ajutând la hold: 2-0. De aici, meciul n-a mai avut istoric, perechea română reușind să câștige 10 dintre următoarele 12 game-uri.

Begu/Niculescu au încheiat meciul cu 44 winners vs 28 erori neforțate, contra 21/37 raportul americancelor. Câștigătoarele au concretizat 7 din 15 mingi de break, salvând 3 din cele 6 înfruntate.

Mâine, Simona Halep va încerca să ajungă, la rându-i, în semifinalele Australian Open.

Simona o întâlnește pe Karolina Pliskova, nu înainte de ora 6 AM, ora României.

 

 

***

Ia-ți albumul Simona de păstrat!

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul foto „Simona de păstrat” este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului. Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici. 

2.  Noul set de tricouri 30-0 Onederful

Tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume! Noutatea colecției este Onederful Tricolor, pe care îl poți lua de aici. 

De asemenea, mai ai disponibile opțiunile Onederful White și Onederful Black.

 

3. Noul tricou 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

 

 

Verifică toată oferta din Shop AICI

Am structurat mai bine produsele, le ai acum împărțite pe categorii: Publicații | Tricouri | Bundle