Fast
Ce a fost la Tiebreak Tens

Nole s-a întors cu succes, Rafa e încurajator, Stan mai așteaptă. Berdych câștigă Tiebreak Tens

Treizecizero | 11 ianuarie 2018

Tiebreak Tens. Formatul devenit special în România după ce Simona Halep a câștigat anul trecut, la Madrid, prima competiție de acest gen a fetelor. Băieții sunt deja la a patra: Kyle Edmund a câștigat la Londra, Dominic Thiem, la Viena, iar Grigor Dimitrov la Madrid. Evenimentul de la Melbourne, primul din seria Tiebreak Tens care se organizează înainte de un Slam, a fost notabil prin faptul că i-a adus la start, printre alții, pe Rafael Nadal și Novak Djokovic, amândoi într-o cursă contracronometru de a-și găsi cel mai bun nivel fizic la timp pentru Australian Open 2018.

1. Nole is back

Și e bine pentru toată lumea că sârbul începe, în sfârșit, să joace. În formatul de supertiebreak până la 10 n-a avut mult succes, pierzând încă din primul tur la când-retrasul-când-revenitul Lleyton Hewitt (va juca dublu pe tabloul de la AO), scor 10-6. Dar Nole a câștigat un meci întreg la Kooyong, alt turneu demonstrativ. 6-1, 6-4 cu Domi Thiem, în primul său meci întreg din iulie încoace.

„E atât de bine să fiu iar pe teren, să joc fără dureri”, a spus Djokovic, care s-a retras de la Doha și și-a speriat fanii apărând iar cu bandajul la cot.

Bine-ai revenit, Nole!

https://twitter.com/AustralianOpen/status/950942750798573573

2. Stan încă nu este gata

În schimb, Stanislas Wawrinka, alt jucător care ar fi trebuit să-și facă revenirea la acest mini-turneu, s-a retras în ultimă instanță și a fost înlocuit de Milos Raonic, alt recent revenit după accidentări. Dubiile în ce privește AO planează asupra lui Stan, care s-a antrenat zilele trecute cu Rafa Nadal, pe Rod Laver.

3. A câștigat tot un revenit după accidentări

N-a fost Nole, Stan sau Rafa, ci Tomas Berdych, cehul în vârstă de 32 de ani primind o doză de încurajare după ce a ieșit devreme de la Doha. Berd a fost out trei luni la finalul anului trecut, accidentat la spate. În drumul spre titlu el i-a învins cu 10-8 pe Kyrgios, cu 13-11 pe Raonic și cu 10-5 în finală pe Nadal.

4. Rusty nu se lasă ușor

Pentru Lleyton Hewitt a fost o nouă ocazie să arate cât de mult iubește acest sport. Într-un dozaj mic, precum aceste supertiebreak-uri, Hewitt încă poate fi competitiv. După ce l-a bătut pe Djokovic în turul 1, Hewitt a avut minge de meci în semifinala cu Nadal, înainte de a o pierde, 13-11.

5. Rafa fiind Rafa

6. Faza zilei a venit de la dublu

Jucat între Djokovic/Pouille și Thiem/Kyrgios.

7. Între timp…

… la AO tensiunea și emoțiile startului cresc. Meciurile din calificări sunt în plină desfășurare, iar stresul tragerii la sorți e după colț. Nu mai e mult!

***

Nou! Am lansat „Simona de păstrat”, un album foto.

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului.

Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici. 

 


În Shop sunt disponibile și ultimele tricouri din primul set de 30-0 Onederful, 
tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume! 

Vezi detaliile și cumpără Onederful de AICI 

Vezi detaliile și cumpără Onederful Black de AICI