Fast
România - Marea Britanie 2-1

Excelent! Simona Halep își ia revanșa cu Johanna Konta, aduce România la un pas de victorie

Treizecizero | 23 aprilie 2017

Simona Halep a făcut cel mai bun meci al anului când trebuia: i-a lăsat doar patru game-uri Johannei Konta într-un meci cu mare miză: 6-1, 6-3. Dintr-un foc, Simo a adus România la doar un pas de victorie și de rămânerea în Grupa Mondială și s-a revanșat cu Konta după înfrângerea greu de digerat de la Miami.

România are acum două variante ca să închidă meciul: Irina Begu va încerca acum să ne scutească de emoții în meciul cu Heather Watson. În caz de egalitate, totul se va decide la dublu, unde urmează să vedem ce formulă vor alege fetele noastre.

Cu Monica Niculescu pe bancă și cu un public activ, meciul avea toate datele unei ciocniri veritabile, între două jucătoare de elită, cu planuri mari în anii următori: pe de o parte, Konta, cu o formă fantastică și un bilanț de 20 de victorii din 23 de meciuri anul acesta. Pe de altă parte, Simona ca argument suprem al echipei României, motivată dintr-un milion de motive să nu lase să scape din control o manșă găzduită la ea acasă și care amenința să deraieze serios. Evenimentele de sâmbătă au rotunjit și ele miza.

La toate astea, Simona a răspuns încântător, așa cum o fac marii jucători când situația o cere. Simo a început de parcă avea meciul încercuit în agendă și-l aștepta nerăbdătoare. Ajustată mai bine la zgură după meciul de ieri, românca a zburat pe teren de la prima minge, cu o intensitate căreia Konta nu i-a putut răspunde. Cerând și obținând mult de pe serviciu și cu o combinație perfectă între adâncime, forță și plasament, Simona a fost neiertătoare în primul set, pe care l-a câștigat în numai 27 de minute.

Simona și-a păstrat agresivitatea chiar și când lucrurile n-au mai mers cap-coadă perfect: Johanna Konta și-a ridicat și ea nivelul la început de set doi și a ieșit cu bine din două game-uri în care Simo a avut multiple șanse de game, desprinzându-se la 3-1. Dar marea diferență față de alte situații similare a fost că Simona n-a scăzut o secundă intensitatea. A crezut că poate câștiga și că va câștiga și s-a comportat ca atare: i-a luat înapoi break-ul Johannei și nu s-a mai uitat în urmă, încheind meciul cu o serie de cinci game-uri care trebuie să o fi făcut pe Simona să se simtă tare bine.

La fel cum întreaga ei evoluție de azi e foarte încurajatoare pentru competițiile importante care vor urma: concentrată, calmă, motivată, neiertătoare. Alimentată de bucuria de a fi jucat acasă și de energia fanilor, Simona reușește și o altă premieră, aducând prima dată două puncte României în meciurile de Fed Cup.

https://twitter.com/darren_cahill/status/856083636835147777

„Eram încrezătoare în șansele mele, pentru că am simțit că am dominat-o pe Konta în ultimele două meciuri cu ea, chiar dacă le-am pierdut”, a spus Simona, cu referință la cele două înfrângeri greu de uitat, de la Wuhan și Miami, când a scăpat victoria de fiecare dată din situații foarte avantajoase.

Scorul dintre ele e acum 2-2, cu ambele victorii ale lui Halep venind în Fed Cup. Ele s-ar putea revedea chiar săptămâna viitoare, la Stuttgart, dacă ambele ajung în turul al treilea.