Fast
Stuttgart, tragerea la sorți

Stuttgart e după colț: Simona și Konta nu se despart. Revine Sharapova, Kerber încearcă să-și apere titlul

Treizecizero | 23 aprilie 2017

Ce-i mai potrivit pentru a descărca tensiunea acumulată la Mamaia decât o scurtă privire aruncată înainte, spre turneul WTA care dă startul circuitului european de zgură. Sttugart e o combinație ciudată: se joacă pe zgură, dar indoor, ceea ce nu-l împiedică să atragă an de an nume importante. Iar tabloul de anul acesta promite câteva teme captivate. Să vedem:

1. Simona și Johanna pot ajunge la un al treilea meci într-o lună și un pic. După sfertul de la Miami, după meciul de azi din Fed Cup, cele două se pot vedea în sferturile de la Stuttgart. Simona e favorită 4 și are primul tur liber, ceea ce îi va permite un strop de răgaz după rollercoaster-ul din weekend. În turul 2, Simo o va întâlni pe învingătoarea dintre Barbora Strycova și o jucătoare din calificări. Konta a luat un wildcard și a intrat ca favorită 6, iar în primul tur va deschide cu o jucătoare din calificări. Sevastova sau Stosur o așteaptă în turul al doilea. În runda a treia, Johanna și Simona își pot continua rivalitatea.

2. Revenirea Sharapovei. Vom mai vorbi despre asta, deocamdată să notăm că primul meci din a doua carieră a Sharapovei nu-i deloc rău: Roberta Vinci, în scădere în ultima perioadă. Meciul se va juca în cea mai faimoasă zi de miercuri din istoria recentă a turneului. Remarcabil ar fi potențialul tur doi al rusoaicei. Ceea ce ne duce la…

3.Sharapova vs Aga? Așa repede? După recentele declarații ale Agnieszkăi Radwanska, poloneza fiind cel mai recent nume important care spune că rusoaica n-ar fi trebui ajutată cu wildcard-uri, agentul rusoaicei, faimosul Max Eisenbud, a răspuns cu un atac gratuit la adresa Agăi.

În aceste condiții, ipotetica întâlnire a celor două în turul al doilea e deja încercuită în calendar de toată lumea; mai cu seamă că nici anterior între ele n-au fost relații dintre cele mai cordiale. Ca să ajungă acolo, Aga trebuie să o elimine pe Ekaterina Makarova.

4. Kerber are titlul de apărat. Și locul 1 de recâștigat. Cu Serena de acum oficial absentă pentru o perioadă de până la cel puțin un an, Kerber poate respira un pic mai relaxată, cel puțin până când clasamentul nu se strânge la loc. Deocamdată, de luni ea îi cedează prima poziție Serenei, temporar, firește. La Stuttgart, Angie are o zgură prietenoasă, pe care poate sparge pana de titluri și forma neconvingătoare de anul acesta. Favorita 1 deschide cu învingătoarea dintre Mladenovic și Lucic-Baroni, un meci cu potențial de a deveni, însă, complicat. Muguruza și Cibulkova mai sunt pe partea superioară de tablou, alături de Kerber și, bineînțeles, de Sharapova. Și cele două au avut lucruri de spus despre revenirea acesteia.

Tabloul complet

Foto: Jimmie 48 Photography