Fast
Victorii pe linie

Zi grozavă pentru românce: Irina, Sorana și Alexandra câștigă la Istanbul

Treizecizero | 26 aprilie 2017

Pe lângă victoria Simonei de la Stuttgart, alte jucătoare românce au câștigat azi. Irina Begu și Sorana Cîrstea au luat energia bună din weekendul de Fed Cup și sunt deja la a doua victorie în turneul de la Istanbul, unde s-au calificat împreună în sferturi.

Dar surpriza plăcută a zilei a venit de la Alexandra Cadanțu. Absentă îndelungată de pe tablourile principale ale turneelor WTA, Alexandra Cadanțu (career-best 59, acum pe 292 în lume) a trecut de la calificări la Istanbul, iar azi a învins o jucătoare de Top 100, pe japoneza Nao Hibino: 2-6, 6-0, 6-3.

Alexandra o va întâlni în runda a doua pe favorita 1, Elina Svitolina. Pe aceeași parte de tablou, Sorana Cîrstea a reușit a doua victorie consecutivă în două seturi, anulând un start mai lent cu Maria Sakkari. Condusă cu 2-4, Sorana și-a impus jocul de atac și a obținut locul în sferturi câștigând 10 din ultimele 12 game-uri ale meciului. Sorana o așteaptă în sferturi pe învingătoarea dintre Svitolina și Alexandra.

Favorita 3, Irina Begu a bifat al doilea meci în tot atâtea zile în care primele două seturi sunt simetrice: 6-1, 1-6. Doar ordinea a fost alta: ieri, cu Tatjana Maria, Irina a pornit lent; azi a început în forță. Irina, care-i fără antrenor la Istanbul, a câștigat decisivul de azi cu Kirsten Flipkens cu 6-3.

Irina are o șansă foarte bună să continue turneul: în sferturi o va întâlni pe învingătoarea dintre turcoaicele Basak Eraydin (257 WTA) și Ayla Aksu (312 WTA).

La Istanbul mai e și Andreea Mitu, care urmează să joace în sferturi la dublu, alături de Duque-Marino. Tot în sferturi la dublu e și Simona Halep la Stuttgart, alături de Rosolska. Raluca Olaru, în echipă cu Olga Savchuk, n-a reușit să i se alăture; cele două au pierdut, 2-6, 6-4, 12-10 cu Kichenok/Tsurenko.