Fast
Gabi Ruse debutează la un Slam

Wimbledon începe cu un zâmbet pentru românce. Opt fete pe tablou!

Treizecizero | 28 iunie 2018
Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Ce subliniere grozavă a unor vremuri grozave pentru tenisul feminin românesc! La trei săptămâni după ce o româncă a câștigat un titlu de Grand Slam, avem un record absolut pentru România: opt jucătoare din țara noastră vor fi pe tabloul principal de la Wimbledon!

Asta, după ce Alexandra Dulgheru (locul 126) și Elena Gabriela Ruse (197) s-au alăturat pe o listă pe care le aveam deja pe Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Monica Niculescu.

Alexandra a reușit a doua calificare succesivă pe tabloul unui Slam, după ce în urmă cu o lună reușea să treacă de turneul preliminar și la Paris. Alexandra, care ne spunea la Roland Garros că se simte excelent și îi place să joace pe iarbă, a învins-o pe slovaca Tamara Zidansek, 5-7, 7-6, 6-0. Cum altfel, dacă nu cu puțină dramă pentru Alexandra, care a salvat două mingi de break la 4-4 în setul doi, într-un moment critic al meciului.

Dulgheru le mai eliminase pe Fisher și pe Lu în tururile anterioare și se întoarce pe tabloul de la Wimbledon după doi ani de absență; cel mai bun rezultat al Alexandrei la Wimbledon e turul trei, reușit în 2010.

Dar marea performeră e Elena Gabriela Ruse, care sărbătorește prima ei calificare pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, după trei victorii solide. Întâi, într-un meci românesc, Gabriela a trecut de Alexandra Cadanțu, 3-6, 6-4, 6-1. Apoi a depășit-o pe mai experimentata Arina Rodionova, 5-7, 6-4, 6-4, pentru ca azi să o învingă în două seturi pe Barbara Haas.

Locul primului Slam la senioare e simbolic pentru Gabriela, care ajungea în semifinale la junioare acum trei ani la Wimbledon.

În calificări au mai fost prezente și Irina Bara, oprită în runda a 2-a, și Jacqueline Cristian, învinsă în primul tur.

Toate cele opt își vor afla adversarele mâine, de la 12:00, când are loc tragerea la sorți, iar noi toți ne vom conecta din nou la atmosfera de Grand Slam, atât de repede după imensa bucurie de la Paris.

Turneul calificărilor nu a fost nici acum sărac în povești notabile. Finalista din 2014, Eugenie Bouchard, a reușit, în sfârșit, să-și facă rost de un motiv să zâmbească, după o perioadă de degringoladă care pare că nu se mai termină. Ea s-a calificat pe tablou, învingând-o pe Duque-Marino în ultimul tur. Iar Vera Zvonareva, fostă locul 2 în lume și finalistă la Wimbledon, a trecut și ea de turneul de calificare, învingând-o în ultimul tur pe Caroline Dolehide.

La masculin, a trecut Ernests Gulbis, însă nume cunoscute, precum australienii Tomic sau Kokkinakis, s-au oprit în ultimul tur. La 38 de ani, Stephane Robert devine al doilea cel mai în vârstă jucător care trece de calificări, în vreme ce Christian Harrison a ajuns prima dată pe tablou, după ce a depășit nu mai puțin de 8 operații într-o carieră marcată de accidentări.

Foto: Marian Burlacu / Sport Pictures

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1011962324196868096

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1012334573038923776

 

 

 

***

Simona Halep este, de acum, campioană de Grand Slam. O performanță istorică, a cărei însemnătate merită contextualizată. Cu șase ani de experiență în spate, echipa Treizecizero s-a pregătit pentru a putea pune în pagină Povestea Primului Slam. Nu o rata!

“Simona Halep. Povestea Primului Slam” este, la fel ca toate celelalte apariții editoriale Treizecizero, o revistă atent îngrijită, un produs premium de pus în colecție. Dedicată unei performanțe unice, publicația este o combinație între cuvânt și fotografie, între frumusețea detaliilor de atmosferă, profunzimea analizelor și emoția imaginilor. Ea oferă o imagine amplă asupra drumului parcurs de Simona Halep pentru cucerirea Primului Slam: apariția în elită, ratările premergătoare marelui triumf, oamenii care i-au fost alături și, bineînțeles, punctul culminant – turneul la care s-a petrecut totul.

Interviuri, invitați surpriză și articole captivante – asta te așteaptă într-un produs editorial de neratat.

Precomandă revista de aici.