Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Voi ce ați mai făcut în ultimul timp?

Chiar așa. De atâta amar de vreme, o ființă de pe planeta asta nu face decât să câștige și să câștige și să tot câștige turnee de Grand Slam. Uneori chiar trei pe an. Noi ce naiba am făcut în timpul ăsta?

Dana Maria 11 septembrie 2019

Ceea ce nu i-a reușit lui Daniil le-a reușit ăstora de la US Open. L-au făcut pe Rafa să se piardă și să plângă, în văzul întregului mapamond, în timp ce pe ecranul gigantic de pe Arthur Ashe se derula, în fast forward, filmul celor 19 titluri de Grand Slam pe care le-a răpit unora sau altora.

Sincer, la orele mâloase ale dimineții la care s-a terminat meciul dintre Medvedev și Nadal, după atâta dramă, gestul celor de la US Open, cât și emoția profundă a protagonistului m-au lăsat un pic indiferentă. Era chiar necesar omagiul? Nu e ca și cum Rafa ar fi țopăit în căsuța de șotron cu numărul 20, oricum deja ocupată de Roger, sau - și mai și - să fi săltat peste, la un 21 încă liber. Parcă aș fi preferat ca americanii să grăbească un pic lucrurile și să mergem odată cu toții la culcare.

Noroc cu Mefisto-Daniil, care, la începutul ceremoniei de premiere, a reușit, cu o mică glumiță, să ofere spectatorilor obosiți ca mine o iluminare a contextului. „You know, when I was looking at the screen and they were showing [Grand Slam] number one, numer two, number nineteen, I was like: if I would win, what would they show?”.

<
Acest articol este disponibil pentru abonații 30-0 Plus
Devino membru 30-0+ și ai:
  • conținut exclusiv valoros și original, dedicat doar abonaților;
  • acces prioritar la toate proiectele pe care le pregătim;
  • acces în culisele marilor turnee la care 30-0 e acreditat: primești informații exclusive direct pe telefon, în grupul de WhatsApp;
  • discounturi de 30% pe toată durata abonamentului pentru produsele din 30-0 Shop;
  • alte beneficii

Vezi toate pachetele

Abonează-te la 30-0+ Ai deja cont? Loghează-te

Află mai multe despre 30-0+

Îți place?