Fast
Moni se apropie de Top 50

Vești amestecate: Monica Niculescu leagă victoriile la Miami, Sorana pierde

Radu Marina | 23 martie 2018

Monica Niculescu s-a calificat în turul trei la Miami după 6-3, 6-3 cu Magdalena Rybarikova, favorită 17. Este a patra victorie la rând pe care Monica o obține în turneu, fără a ceda set și a doua vs. top 20 din acest sezon.  Cu victoria de azi, Monica ajunge la 16 victorii în 2018 și se apropie de revenirea în top 50. Prin comparație, anul trecut ea ajungea la 16 meciuri câștigate abia la finalul lunii octombrie. 

Astăzi cu Rybarikova, Moni a reușit să simplifice mult lucrurile. De obicei, meciurile ei cu Rybarikova (6-3 în h2h acum) sunt echilibrate, cu multe necunoscute. Nu de puține ori s-au transformat în niște maratoane în care învingătoare ieșea cea care rezista mai bine fizic. Dacă ultima lor întâlnire a durat peste două ore, a avut trei seturi și s-a încheiat cu o retragere în decisiv a slovacei, astăzi lucrurile au fost mai limpezi. Monica a dat tonul, a condus și nu a putut fi pusă în dificultate de aproape nimic.

La asta a contribuit și Rybarikova, care a intrat cu gândul să își pună (și mai mult) în valoare jocul la fileu, voleul și serviciu-voleu, astfel încât să nu îi dea timp Monicăi și să evite schimburile mai lungi. Dar tipul acesta de joc poate avea succes în fața Monicăi dacă e susținut și de lovituri solide de pe baseline, altfel riști să te epuizezi încercând să ataci fileul în permanență.

În primele game-uri slovaca a venit la fileu pe aproape orice minge, a făcut des servicii-voleu, iar după câteva game-uri a părut complet consumată și fără energie. Monica a simțit momentul, a fost atentă la passing-uri și a părut foarte relaxată, ceea ce a însemnat că slice-ul a avut lungime și a deranjat. De asemenea, scurtele au fost eficiente, reverul a făcut diferența, iar propriile ei veniri la fileu au fost inspirate. Așa a reușit să ajungă la 5-1 și serviciu în primul set, moment în care Rybarikova a renunțat la a mai veni în față și a încercat să rezolve lucrurile de pe fundul terenului. Asta i-a adus un break, două game-uri legate, dar la 5-3 Moni a înlăturat orice dubiu cu un game câștigat la zero pe propriul serviciu.

Setul doi a avut o altă desfășurare, a fost mai disputat, dar senzația că Monica e în control și are răspunsurile potrivite a rămas. La 3-3 românca s-a desprins decisiv și a făcut break-ul după câteva passing shot-uri excelente. Apoi l-a confirmat repede cu un game de serviciu în care ori de câte ori a avut nevoie, a găsit câte un serviciu bine plasat. Iar la 5-3 a apăsat pe accelerație și a închis socotelile cu returul.

Următoarea adversară a Monicăi este Sloane Stephens. Cele două s-au întâlnit până acum de trei ori, Stephens câștigând ultimele două meciuri, cel mai recent fiind în 2015, la Hobart.

Tot astăzi a jucat și Sorana Cîrstea, ea fiind învinsă în două seturi (7-5, 6-2) de Su-Wei Hsieh, după ce a condus cu 5-2 în primul set și a ratat o minge de set la 5-4. De la 2-5 în primul set, Hsieh a câștigat opt game-uri la rând, Sorana prăbușindu-se complet după șansele ratate. Sorana încheie astfel prima parte a sezonului cu doar cinci victorii în opt turnee jucate. Partea bună pentru ea e că urmează zgura, suprafață pe care se poate reseta, pentru că se pliază pe jocul ei și pe care a obținut victorii importante.

 

Oferte de neratat în Shop-ul 30-0!

Onederful Tricolor

Inspirată de prima româncă ajunsă pe locul 1 în lume, seria Onederful (inițial, compusă din două tricouri votate de cititorii 30-0) a fost completată de Tricolor, o variantă care reprezintă perfect minunățiile cu care ne răsfață jucătoarele și jucătorii români de tenis.

Onederful s-a născut din dorința de a marca acele momente din tenis când totul este perfect: când favoritul tău este deasupra tuturor. Când prejudecățile sunt învinse, când obstacolele și limitele sunt depășite. Asemenea momente sunt unice: e cazul să le sărbătorești alături de favoriții tăi.

Ia-ți de aici un tricou Onederful Tricolor, pe alb sau pe negru

 

Noul tricou 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu semnificație, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.