Fast
Round-up Miami

Venus refuză să piardă, româncele se opresc și la dublu, seria lui Delpo rămâne în picioare, Dimitrov nu se regăsește

Radu Marina | 26 martie 2018

Venus Williams a trebuit să treacă prin toate stările posibile și imposibile în meciul cu Kiki Bertens din turul trei pentru a obține victoria. A câștigat cu 5-7, 6-3, 7-5, după aproape trei ore de joc în care a revenit de la 1-4 (cu minge de 1-5) și 3-5 în decisiv, salvând trei mingi de meci.

Situația din decisiv a fost, de fapt, o continuare a evenimentelor petrecute până atunci. Un prim set început cu 5-0 de Venus și încheiat cu 7-5 de Bertens, continuat apoi în setul doi cu multe game-uri cu multiple egalități. Un astfel de meci nu avea cum să nu se încheie altfel decât dramatic.

La asta au contribuit, desigur, ambele adversare. Venus a început strălucitor și fără greșeală, dar a căzut când nu trebuia. Bertens a început foarte slab, dar s-a transformat pe parcurs și a lovit fantastic cu forehand-ul. Iar când s-a ajuns spre final de meci, deci într-o situație limită, refuzul de a pierde și experiența suplimentară a lui Venus au contat, pe când teama de victorie și crampele avute i-au fost fatale olandezei. În astfel de meciuri-limită, în care ești aproape să obții victoria carierei, e important mesajul pe care-l transmiți adversarei tale atunci când ești la conducere. Când Bertens a servit pentru meci, a ezitat, a ratat de câteva ori prima servă și a jucat cu teamă, suficient pentru ca Venus să intealeagă ce are de făcut.

Pentru un loc în sferturi, Venus se întâlnește cu Johanna Konta, campioana de anul trecut și cea care a învins-o în semifinale la Miami, tot anul trecut. În cele șase meciuri, fiecare a câștigat câte trei, ultimele două (Roma, Wimbledon) fiind luate de Venus.

În alte locuri, Petra Kvitova a rezistat în trei seturi cu Sofia Kenin, întorcând după pierderea primului, la fel cum a făcut și Elina Svitolina cu Daria Gavrilova (12 din 13 game-uri după pierderea primului set cu 6-4). Monica Puig își continuă și ea poate cel mai bun turneu de la aurul olimpic încoace.

Simona și Irina, eliminate la dublu

Aventura la dublu a perechii Simona Halep – Irina Begu s-a oprit în turul al doilea, cele două fiind învinse de Atawo – Groenefeld la limită, 6-7, 6-2, 10-8, în o oră și 42 de minute. Româncele au pornit bine tiebreak-ul și au condus cu 4-1, dar s-au văzut curând conduse și n-au mai putut recupera la timp.

Simona ia acum o pauză logică și anunțată până la Fed Cup în aprilie, pe 20-21, la Cluj, contra Elveției. Urmează apoi segmentul intens de zgură, cu cele patru turnee – Stuttgart, Madrid, Roma, RG – la care a reușit rezultate excelente anul trecut (un titlu, 2 finale, o semifinală).

Foto: Jimmie48Photography

Delpo își duce seria de victorii mai departe

Cu victoria clară, 6-2, 6-2, în fața lui Kei Nishikori, Juan Martin Del Potro ajunge la 13 meciuri câștigate la rând și dă impresia că îți trebuie ceva cu adevărat special să-l învingi în perioada asta. Pare foarte încrezător, relaxat și pus pe fapte mari.

Câteva exemple care confirmă treaba asta: dacă în meciul cu Hasse a reușit așa ceva, aseară cu Nishikori a venit cu asta. Cumva ironic, ambele lovituri-s reușite cu reverul. Acesta este de fapt și aspectul care iese cel mai mult în evidență la argentinian pe măsură ce adună victorie după victorie. Lovituri pline, precise, lovite cu multă încredere și siguranță de ambele părți.

Următorul adversar pentru Delpo e Filip Krajinovic, finalistul de anul trecut de la Paris, care a trecut de Benoit Paire în două seturi. Iar o Dublă a Soarelului n-ar trebui exclusă din calcule.

Grigor Dimitrov nu se regăsește

După un start de sezon cu semifinale la Brisbane, sferturi la Melbourne și finală la Rotterdam, Dimitrov a intrat intrat într-o zonă gri, ajungând acum la patru înfrângeri la rând. Pe a patra a suferit-o aseară, după 4-6, 4-6 cu Jeremy Chardy, într-un meci în care francezul nu și-a cedat niciodată serviciul și a pierdut doar cinci puncte cu primul serviciu.

Cu un serviciu eficient, care i-a ușurat considerabil munca, francezul a fost mereu în față și a așteptat momentul prielnic pentru a-și lua șansele. În ambele seturi, break-ul a fost reușit  la 5-4 și serviciu Dimitrov, care a părut în permanență cu o viteză în minus, pasiv și deloc concentrat.

Chardy reușește astfel a doua victorie în fața bulgarului, după șapte ani, prima vs. top 10 în acest an și merge în premieră în optimi la Miami, acolo unde îl așteaptă Milos Raonic, care la rându-i nu și-a cedat serviciul în meciul cu Diego Schwartzman.

Ce urmează azi

Se anunță o zi plină de meciuri bune, atât la băieți cât și la fete. Pe terenul principal, după Steve Johnson – Pablo Carreno Busta, urmează cinci meciuri care mai de care mai interesante: Garbine Muguruza – Sloane Stephens, Nick Kyrgios – Fabio Fognini, Venus Williams – Johanna Konta, Alexander Zverev – David Ferrer, Jelena Ostapenko – Petra Kvitova.

Plus Aga Radwaska – Victoria Azarenka, Ashleigh Barty – Elina Svitolina, Sam Querrey – Denis Shapovalov, Borna Coric – Jack Sock sau Thanasi Kokkinakis – Fernando Verdasco pe terenurile secundare.

***

Oferte de neratat în Shop-ul 30-0!

1. Noul tricou 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu semnificație, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

Verifică toată oferta din Shop AICI

 

2. Pachetul Play: albumul Simona de Păstrat + tricou

Vrei să iei albumul Simona de păstrat și să faci și o afacere bună? Pachetul ‘Play’, disponibil în Shop-ul 30-0 aici, îți aduce la un preț excelent albumul plus un tricou la alegere, dintre ‘Play Hard’ și ‘My Forehand’, ceea ce-ți asigură o reducere consistentă din prețul cumulat al celor două produse. Ofertă disponibilă un timp limitat!

Completează-ți comanda cu unul dintre stickerele și magneții 30-0 ca să treci de 130, limita de la care primești transportul gratuit!

 

Despre „Simona de păstrat”:

– reeditarea unui album foto dedicat în exclusivitate Simonei Halep, tipărit cum te-am obișnuit, în condiții grafice de mare calitate. Am strâns la un loc momentele relevante din cei mai frumoși ani ai carierei ei și din drumul către locul 1. Ediția a 2-a a „Simona de păstrat” are conținut nou de la Australian Open și 16 pagini în plus, dar își păstrează același preț.

În total, 160 de pagini, în format landscape, cu hardcover. Contemplă în liniște cariera Simonei, ca pe un film bun, pe care vrei să-l vezi iar și iar; o amintire a cărei valoare va crește în timp. Îl poți comanda separat de aici.

Despre My Forehand is better than yours

– în tenis, lovitura de dreapta este pilonul de bază al jocului din spatele terenului, atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori. Forehandul este eficient, periculos și emblematic, stabilind identitatea unui jucător: biciul lichid al lui Federer, lasso-ul lui Nadal sau sunetul pe care-l face mingea când pleacă glonț din racheta lui Juan Martin Del Potro. Acestei lovituri de grație îi dedicăm un tricou menit să atragă atenția. Poartă-ți forehandul cu încredere!

 

 Despre Play Hard, Get Dirty
– Un tricou special gândit pentru cei care trag tare atât la birou, cât și pe terenul de sport sau la sală, și știu că mai importante decât victoria sau înfrângerea sunt curajul și intensitatea cu care muncesc pentru visul lor.