Video

Video: Urmărește Players’ Lounge, cu Raluca Olaru, prima ediție: invitată, Alexandra Dulgheru

Treizecizero | 18 mai 2020
Simona

În astfel de vremuri complicate, orice formă de conținut nou e mai mult decât binevenită, mai ales în condițiile în care pauza din tenis a lăsat un gol atât de mare în viețile fanilor acestui sport. De aceea, suntem super bucuroși să pornim Players’ Lounge, un nou format de interviuri cu nume importante din tenis. Diferența e că de data asta predăm microfonul cuiva care vine „de acolo”, de pe teren, care înțelege mult mai bine stările și experiențele prin care trec jucătorii decât am putea noi, din redacție.

Pentru asta, am făcut echipă cu Raluca Olaru, care este gazda și realizatoarea acestui format. Nu e prima oară când Raluca creează ceva pe 30-0; vă reamintiți, cu siguranță, seria ei de articole revelator-inspiraționale despre prima parte a carierei ei și despre obstacolele înfruntate. Ne bucurăm mult să lucrăm împreună cu ea, și, mai ales, să observăm cât de interesată este de fiecare detaliu, de obiective, de procesul în sine și de calitatea produsului final.

Nu de puține ori am observat pe site un lucru: cei mai buni comentatori și analiști de tenis sunt, de departe, foștii sau actualii jucători. Exemplele sunt numeroase și copleșitoare: când Andy Murray a comentat un meci de la Wimbledon, reacțiile pozitive din Social Media au fost copleșitoare. Intervențiile lui Andy Roddick sunt foarte apreciate, interviurile făcute pe teren de Jim Courier sunt aproape fără excepție impecabile, iar meciurile din circuit vă sunt relatate, de la microfonul Tennis TV sau WTA TV, de multe nume provenite tot din teren. Alexandra Dulgheru, prima invitată a Ralucăi la Players’ Lounge, cochetează, la rându-i, cu comentariul, și o face foarte bine, cum am mai observat pe site; de altfel, interesul Alexandrei pentru comentariul de tenis este una din temele abordate în discuție.

Implicarea Ralucăi în această idee editorială nu a fost în niciun moment doar una de formă. Dimpotrivă; întrebările și temele discuțiilor sunt alese de ea. Până și numele e tot ideea ei. E un format pe care sperăm că mulți fani, de la cei ocazionali la cei înfocați, dar și continuând cu oameni din tenis sau tineri care vor învețe lucruri, îl vor găsi util cu trecerea timpului. Și, cum spunea și Raluca, vor găsi poate și o fărâmă de inspirație.

Episodul 1 este, așadar, cu Alexandra Dulgheru. Fetele vorbesc despre o varietate de subiecte: de la anxietățile experimentate în perioada de carantină, una pentru care Alexandra s-a pregătit cu multe luni înainte, în perioada de recuperare, continuând cu povestea episodului Varșovia, cu lucrurile învățate de Alexandra de la fiecare om care a contribuit cu ceva la cariera ei, experiențe comune în circuit, momente definitorii ale carierei, observații despre genul de presiune și de mentalitate cu care au crescut fetele din această generație.

Versiunea întreagă a discuției va fi și ea disponibilă în curând, iar pe voi vă așteptăm cu feedback sau propuneri pentru edițiile viitoare.

Până atunci, urmăriți emisiunea în player-ul atașat.

Foto: Cristina Hutu

Îți place?