Video

Video: Players’ Lounge cu Raluca Olaru, episodul 2: Irina Begu

Treizecizero | 4 iunie 2020
Simona

Players’ Lounge e un format diferit de interviuri cu jucătoarele de tenis din România, realizat chiar de una dintre ele: Raluca Olaru. Implicarea Ralucăi în această idee editorială e completă; întrebările și temele discuțiilor sunt alese de ea. Până și numele e tot ideea ei. E un format pe care sperăm că mulți fani, de la cei ocazionali la cei înfocați, dar și continuând cu oameni din tenis sau tineri care vor învețe lucruri, îl vor găsi util și o sursă de inspirație. 

La a doua ediție de Players’ Lounge, Raluca Olaru a avut-o ca invitată pe Irina Begu, iar cum cele două au făcut în mod constant pereche în circuitul de dublu, cu un titlu și o finală WTA împreună, discuția n-avea cum să nu se lege frumos.

Deja ca peștele în apă în acest format, după primul episod cu Alexandra Dulgheru, Raluca a aflat o sumedenie de lucruri interesante, unele dintre ele nepovestite anterior. „Cu tine îmi e mai ușor”, a mărturisit Irina, deloc surprinsă de noua ipostază a partenerei ei de la titlul din 2017 de la București.

Fetele au atins o sumedenie de subiecte, de la apariția Irinei în elita tenisului, anunțată de finala de la Marbella 2011, un turneu început din calificări și încheiat într-o finală cu Azarenka. Irina a devenit, de atunci, una dintre jucătoarele cele mai longevive din prima sută, cu excepția perioadei de accidentare din 2013. Care, pe lângă partea neplăcută, a și învățat-o câteva lucruri foarte prețioase pe Irina. La rându-i trecută prin astfel de probleme, Raluca s-a regăsit în această experiență, iar cele două au observat prompt ce diferență e între felul în care știu să trateze acum accidentările, și multitudinea de opțiuni de ajutor pe care le au la dispoziție, comparativ cu primii lor ani în tenis.

Când discuția a atins episodul Fed Cup, Irina a admis că e de fiecare dată extrem de emoționată de acest subiect. Iar când a vorbit despre speranța ei de calificare la o a treia ediție a Jocurilor Olimpice din carieră, Irina și-a amintit de o promisiune făcută acum mulți ani, în timpul școlii, prietenei ei cele mai bune: să se regăsească la o ediție a Jocurilor. Și s-au regăsit la Londra; prietena Irinei a devenit, la rându-i, una dintre cele mai importante sportive ale noastre.

Spre final s-au schimbat rolurile. „Când crezi că ne vom reîntoarce în circuit?”, a întrebat Irina, apoi a chestionat-o pe Raluca în ce privește prima ei accidentare majoră din carieră, într-un moment în care Raluca era în ascensiune la simplu.

Interviul s-a încheiat cu un test fun, câteva întrebări relaxate, ocazie excelentă pentru o porție de râs.

Players’ Lounge, episodul 2, numai bun ca să mai acopere un pic perioada prelungită fără tenis, e disponibil în versiunea full în player-ul atașat. Enjoy!

Îți place?