Fast
Johanna se anunță

Titlul carierei pentru Johanna Konta! Britanica ia titlul de la Miami

Treizecizero | 1 aprilie 2017

Johanna Konta a câștigat finala cu Caroline Wozniacki, 6-4, 6-3, într-un meci care i-a adus cel mai important titlu al carierei și urcarea pe cel mai bun loc. Matchup-ul cu Caroline se dovedește foarte bun pentru Konta; la fel ca și la precedentul meci, jucat la Australian Open, britanica a reușit peste 30 de winnere (33 azi), fără să lase impresia că ar fi făcut un meci fantastic.  Jocul și-a pierdut intensitatea în partea a doua a setului secund, când Wozniacki a părut să acuze dureri la glezna dreaptă, pentru care a primit îngrijiri la 2-1. Breakul reușit de Konta la 3-3 s-a dovedit decisiv, iar aceasta a închis cu un alt break, cu un lob la mingea de meci.

Pentru Caro, sezonul continuă într-un ritm dulce-amar: deși e clar a revenit la un nivel bun, Wozniacki pierde a treia finală în acest sezon, după cele de la Doha și Dubai, pierdute cu Karolina Pliskova și Elina Svitolina.

Konta, care a fost la două puncte de eliminare în sferturile de finală cu Simona Halep, le-a mai eliminat în drumul spre titlu pe Sasnovich, Parmentier, Arruabarrena și Venus Williams, în semifinale. De luni, Konta urcă pe locul 7, iar în Road to Singapore urcă pe locul al doilea, în urma Karolinei Pliskova. Wozniacki este pe trei în acest clasament care ia în calcul punctele din acest sezon, iar Serena și Venus le urmează.

Britanica a fost la abia a doua participare la Miami; anul trecut, la prima apariție, a ajuns până în sferturi. Titlul acesta îi rotunjește doi ani excelenți, în care a progresat la o rată fantastică și a devenit una dintre cele mai solide jucătoare din circuit. Lăudată de o serie de specialiști, Konta a început o ascensiune rapidă în vara lui 2015, când era în afara Top 100. După ce a fost eliminată de Sharapova în turul 1 la Wimbledon, Konta a câștigat 16 meciuri la rând, a luat două titluri challenger și, venită din calificări, a ajuns până în optimi la US Open (eliminată de Kvitova). Tot din calificări a ajuns apoi în sferturi la Wuhan, apoi a continuat forma fantastică în debutul de 2016, când a ajuns până în semifinale la Australian Open. Tot anul trecut a câștigat primul ei titlu, la Stanford (victorie cu Venus), și a ajuns până în finală la Beijing, unde a pierdut cu Radwanska.

Anul acesta a mai luat un titlu, la Sydney, luându-și revanșa cu Radwanska.

Cu Wim Fissette, antrenor care triumfă la Miami pentru al doilea an la rând (anul trecut, cu Azarenka), Konta a început să lucreze în pauza dintre sezoanele 2016 și 2017.

https://twitter.com/MiamiOpen/status/848248188519813120

Top 10 WTA începând de mâine:

1. Angelique Kerber 7.340, 2. Serena Williams 7.010, 3. Karolina Pliskova 6.020, 4. Dominika Cibulkova 5.245, 5. Simona Halep 5.022, 6. Garbine Muguruza 4.790, 7. Johanna Konta 4.330, 8. Agnieszka Radwanska 4.290, 9. Svetlana Kuznetsova 4.025, 10.Venus Williams 3.865.