Fast
Finala RG: Nadal - Thiem

Thiem îi oprește lui Djokovic seria de victorii în Slamuri, îl va întâlni pe Nadal în finală pentru al doilea an la rând!

Treizecizero | 8 iunie 2019
Roland Garros este oferit de


Dominic Thiem se califică în finala Roland Garros pentru al doilea an consecutiv, după ce austriacul l-a învins pe Novak Djokovic într-o partidă întinsă pe două zile și întreruptă încă o dată și azi, din cauza ploii. Thiem a câștigat cu 6-2, 3-6, 7-5, 5-7, 7-5, asigurându-și locul în finala de mâine, unde îl va întâlni pe Rafael Nadal.

Este pentru al doilea an consecutiv când Nadal – Thiem este finala Roland Garros. Austriacul va încerca primul său titlu de Slam, în vreme ce Nadal, care l-a învins încă de ieri pe Federer, caută titlul 12 la Paris și al 18-lea Grand Slam, per total.

Novak Djokovic își vede astfel oprită seria de victorii în turneele de Grand Slam la 26. Sârbul căuta al patrulea Slam consecutiv; ar fi fost a doua oară în cariera lui când reușește Nole-Slam-ul, deținerea simultană a tuturor titlurilor de Grand Slam.

Este, de asemenea, a doua oară când Thiem îl elimină pe Djokovic la Roland Garros, după 2017.

https://twitter.com/doublefault28/status/1137329097846198273?s=20

A fost un meci în care nivelul calitativ a oscilat destul de dramatic în sus și în jos, cei doi neutralizându-și reciproc tentativele de a se desprinde. Thiem a pornit cu break avans ziua (meciul fusese întrerupt la 3-1 în setul trei), dar Djokovic a recuperat și a avut oportunități să fugă cu setul trei, într-unul dintre cele mai bune segmente ale meciului. Thiem și-a salvat serviciul în câteva situații grele, iar apoi a reușit break-ul la 6-5, într-un game în care Nole și-a pierdut concentrarea și a făcut câteva alegeri greșite.

În setul patru, situația s-a petrecut în sens invers, Thiem pierzându-și atenția la final, în două game-uri presărate de greșeli, Djokovic reușind astfel să împingă meciul în decisiv.

După ce ambii au avut emoții în primele game-uri pe serviciu, Thiem a făcut primul break-ul și a reușit să-și consolideze avantajul. Dar ploaia a oprit încă o dată meciul la 4-1, imediat ce Djokovic salvase o minge de dublu break. Din nou (ca și seara anterioară), meciul era întrerupt într-un moment în care Thiem era în controlul lui.

Când meciul s-a reluat din nou, după aproape o oră de pauză, atmosfera s-a schimbat cu totul pe Chatrier. Soare, tribune (în sfârșit) pline ochi, oameni cu poftă să vadă mai mult tenis, un cu totul alt vibe pe teren. Djokovic a folosit în favoarea lui această schimbare și a recuperat prompt break-ul, după ce, la rându-i, a mai salvat un BP.

Dar la 3-4, 30-0, Djokovic a făcut prompt câteva greșeli, cedând iar avantajul. Thiem s-a regăsit în postura de a servi pentru meci și a ajuns la 40-15. S-a lăsat însă dominat de emoții și a făcut patru greșeli consecutive, oferindu-i lui Djokovic șansa de a rămâne în meci, pe care sârbul a luat-o, de data asta, egalând la 5 pe următorul serviciu.

Dar la 5-6, oscilațiile din jocul lui Djokovic l-au prins pe acesta din urmă: alte greșeli neforțate i-au oferit o nouă minge de meci lui Thiem, pe care acesta a atacat-o brutal, încheind meciul cu un winner.

Thiem va trebui acum să se recupereze în timp record pentru o finală infernală, mâine. Va avea cea mai grea misiune posibilă – să-l bată pe Nadal în finala Roland Garros.

https://twitter.com/ashishtvslams/status/1137318218131857408?s=20
https://twitter.com/Eurosport_UK/status/1137305567633051649?s=20
https://twitter.com/doublefault28/status/1137359844208521216?s=20

The Grand Slam Life is the best life!

Îmbracă-te de Roland Garros! Viață de Slam, tricou de Slam!

Comandă acum un tricou Grand Slam Life din 30-0 Shop!

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de