Fast
Prima victorie românească!

Sorana ne aduce zâmbetul pe buze cu o victorie zdravănă cu Shuai Peng

Camelia Butuligă | 30 mai 2017
Roland Garros este oferit de

Sorana Cîrstea a deschis azi campania de la Roland Garros cu o victorie categorică asupra chinezoaicei Shuai Peng (locul 36) cu 6-3, 6-1. Este prima victorie a Soranei pe tabloul principal la Paris din 2014 încoace; în 2015 și 2016 pierduse în ultimul tur de calificări, respectiv primul tur al tabloului, după ce jucase calificări. Clasamentul a scutit-o anul acesta de stresul calificărilor, iar Sorana vine la Paris după rezultate foarte bune pe zgură (sferturi la Istanbul și Madrid, semifinale la Nürnberg).

Cu toate astea, meciul cu Peng nu se anunța ușor. Chinezoaica a reușit și ea un parcurs bun la Strasbourg săptămâna trecută, pierzând la Sam Stosur în semifinale. Însă Sorana a fost de neoprit azi de la început până la sfârșit, clipind o singură dată, în primul set, când a dat unul din cele două breakuri avans înapoi. Când a servit pentru primul set, emoțiile obligatorii și-au făcut apariția, având nevoie de patru mingi de set pentru a închide, dar și-a luat inima-n dinți și a jucat niște puncte foarte curajoase pentru a nu-i da chinezoaicei ocazia să întoarcă setul.

Per total, a jucat tot meciul un tenis de o agresivitate controlată, găsind acel echilibru atât de prețios între construcție și atac. Serviciul, piatra ei de încercare în fiecare meci acum, a mers bine – 2 ași, 4 duble, 55% procentaj pe primul și eficacitate mare la punctele câștigate și pe primul, dar mai ales pe al doilea. Conversie foarte bună a mingilor de break, de asemenea – 5 din 7 șanse.

Una peste alta, o zi ideală pentru Sorana, care are la Roland Garros niște amintiri foarte frumoase în carieră. Să se reia ele anul acesta, după doi ani mai nefaști? Următoarea adversară este favorita 21, Carla Suarez-Navarro, o jucătoare crescută pe zgură, dar care anul acesta a avut rezultate amestecate pentru potențialul ei pe această suprafață: sferturi la Stuttgart, optimi la Madrid, primul tur la Roma și sferturi la Strasbourg. A trecut în primul tur de grecoaica Sakkari cu 6-4, 6-2.

Cu Suarez-Navarro, Sorana are un head-to-head spectaculos: a câștigat patru din cele cinci meciuri jucate, ce-i drept, cedându-l pe unicul jucat pe zgură.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de