Fast
Sorana Cîrstea, în turul III

Sorana leagă iar victoriile, trece de Sevastova și e în runda a treia la Miami

Camelia Butuligă | 25 martie 2017

În acest meci lung, întins pe două zile, s-a returnat mult mai bine decât s-a servit, de ambele părți. 14 breakuri au fost în total, șase la Sevastova și opt la Sorana, iar șansele de break s-au ridicat la 28 în total. Din acest motiv, schimbările de direcție au fost numeroase și destul de rapide.

Imediat ce s-a intrat pe teren a fost tranșat primul set, care rămăsese blocat seara trecută la 6-4 în tiebreak-ul primului set și care a fost câștigat de Cîrstea cu 7-4 în tiebreak. Sorana a început mai bine și setul doi, reușind două breakuri consecutive (deși și-a pierdut și ea serviciul imediat). Și-a menținut avantajul de un break până la 3-2, când și-a pierdut serviciul. De acolo nivelul ei a scăzut simțitor: s-au înmulțit neforțatele și a dispărut răbdarea în schimburi. Acestea s-au și lungit vizibil, datorită noului suflu de încredere primit de adversară. Setul doi a continuat s-o ia vertiginos la vale: Sevastova a mai făcut încă un break și apoi l-a închis pe serviciu cu 6-2.

În decisiv, ca și la meciul Simonei, meritul Soranei este că a oprit declinul încă de la început, reușind un break la 1-0 de care s-a ținut câteva game-uri. Însă la 4-2 a jucat un game foarte slab și și-a pierdut serviciul la zero. Situația părea să înceapă să penduleze din nou haotic, însă Cîrstea revenit imediat cu un break pentru 5-3 și apoi a închis destul de autoritar meciul cu 6-3.

Bile albe: jocul agresiv, perseverența. Bile negre: oscilațiile mari pe serviciu, care o împiedică să-și consolideze breakurile și o demoralizează.

O victorie muncită, cu destule ocolișuri până la trecerea liniei de finiș. Următoarea adversară, Caroline Wozniacki, va greși mult mai puțin decât Sevastova și îi va pune serios răbdarea și anduranța la încercare. Cele două au o istorie lungă, dar n-au mai jucat din 2014, de la Dubai. Per total, Wozniacki conduce cu 4-3; două din cele trei victorii ale Soranei au venit în două dintre marile ei turnee: RG 2009, când a făcut sferturi, și Openul Canadei din 2013, când a făcut finala. Poate Sorana va pune cap la cap alt turneu important al carierei ei.