Sorana Cîrstea, „unplayable”: Sori trece repede de Aleksandra Krunic, merge în sferturi la Birmingham

Treizecizero | 15 iunie 2022

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală de la Birmingham, după o victorie cu 6-1, 6-1 în fața Aleksandrei Krunic.

„A fost o zi bună la birou, am jucat chiar peste așteptări”, a spus Sorana Cîrstea la finalul unui dublu 6-1 cu Krunic, un meci în care românca a fost de neatins.

Sori a făcut mingi direct câștigătoare din toate pozițiile, a stat lipită de linia de fund și a controlat lucrurile într-o manieră remarcabilă. Și încurajatoare pentru sezonul ei de iarbă.

Elocvent pentru cum s-au desfășurat ostilitățile este procentajul Soranei pe primul serviciu, pe care a câștigat 90 la sută, adică 19 puncte din 21. Asta, chiar dacă a pus în teren doar 49 la sută pe primul.

Sorana trecuse în primul tur de Shelby Rogers, într-un meci de aproape două ore, dar acum nu i-a oferit lui Krunic nimic.

Acum, Sori o așteaptă în sferturi pe câștigătoarea dintre Donna Vekic și Cathy McNally, meci programat tot azi.

Pe locul 36 în acest moment, Sorana are un bilanț de 17-13 în 2022.

Pe tabloul turneului de 250 de la Birmingham mai sunt Simona Halep și Gabi Ruse, ambele în turul al doilea: Simo va juca astăzi, în vreme ce Gabi, după spectaculoasa ei victorie din primul tur, 7-6 și 7-6 cu Wang, așteaptă finalul meciului dintre Fett și Zhang pentru a-și afla adversara.

La dublu, Monica Niculescu și Gabi Ruse s-au calificat în sferturi, după victoria în trei seturi cu Heisen/Murray.