Sorana Cîrstea trece în viteză de Mayar Sheriff la Doha, urmează un test cu Garbine Muguruza

Radu Marina | 20 februarie 2022

Sorana Cîrstea o învinge în două seturi clare, 6-2, 6-1 pe Mayar Sherif și se califică în turul doi la Doha, primul turneu WTA 1000 al sezonului. Revenită în Top 30 pentru prima dată din 2014, Sorana obține o nouă victorie facilă, a șasea în 2022, în fața unei adversare care înca nu a câștigat vreun meci în noul sezon. Sorana se vede în turul următor cu Garbine Muguruza, favorită 5 la Doha, cu care a pierdut toate cele patru meciuri jucate până acum. 

Deși Sherif se află într-o criză de rezultate, ea vine după cel mai bun sezon al carierei și se apropie de intrarea în top 50. Iar meciurile cu ea nu sunt neapărat cele mai ușoare; egipteanca se luptă, se agață de orice minge și are o defensivă suficient de bună cât să scoate peri albi oricui. 

Sorana și-a făcut viața ușoară astăzi, reușind să-și impună jocul încă din start, fără a se complica și fără a-i oferi adversarei șanse să între în meci. Cu 14 lovituri direct câștigătoare, doar 18 erori neforțate și cu un procentaj de 71% la punctele câștigate cu primul serviciu, Sorana s-a impus în fața lui Sherif în puțin peste o oră de joc și și-a asigurat o nouă întâlnire cu Garbine Muguruza. 

Cu Muguruza, Sorana are o istorie complicată. În cele patru întâlniri, Cîrstea nu a câștigat mai mult de patru game-uri în niciun set, iar ultimul meci a avut loc anul trecut, pe iarba de la Berlin. Cele două vor juca, de asemenea, pentru a doua oară la Doha una împotriva celeilalte, ultima dată, în 2018, Muguruza impunându-se categoric, 6-0, 6-4. 

E un alt match-up nefavorabil pentru Sorana, care a mai dat recent peste o astfel de adversară, în persoana lui Anett Kontaveit, în fața căreia a făcut poate cel mai bun meci din rivalitatea lor. În astfel de meciuri, Sorana are dificultăți pentru că nu reușește să expună prea des vulnerabilitățile adversarei; Muguruza se simte foarte bine cu ritmul pe care-l primește și cu nivelul de agresivitate al Soranei. 

Va fi, așadar, complicat, dar fiecare meci are, până la urmă, particularitatea și dinamica lui, și se joacă pe teren. Chiar dacă statistica nu e de partea Soranei, urmează o nouă întâlnire în care are o altă șansă de a schimba ceva și de a șterge acel zero din dreptul ei. În plus, nu e doar despre ce face și ce nu poate face ea, e și despre adversara sa, despre ziua pe care o prinde și despre forma pe care o aduce la meci.