Fast
Istanbul, WTA

Sorana Cîrstea se oprește în semifinale la Istanbul, e învinsă de Veronika Kudermetova

Radu Marina | 23 aprilie 2022

Sorana Cîrstea a fost învinsă în semifinalele turneului de la Istanbul (WTA 250) de Veronika Kudermetova după 6-3, 6-3, într-un meci pe care rusoaica l-a controlat cu destulă autoritate, câștigând majoritatea punctelor mari. Este prima victorie pe care Kudermetova o obține cu Sorana în trei meciuri, rusoaica asigurându-și astfel prezența în deja a treia finală WTA din acest sezon, după Melbourne II (învinsă de Simona Halep) și Dubai (învinsă de Jelena Ostapenko).  

Favorită numărul 2 la Istanbul și deținătoarea trofeului, Sorana se oprește anul acesta în semifinale după un nou traseu solid, cu o serie de victorii importante care o mențin în top 30, deși nu a reușit să-și apere rezultatul de anul trecut. 

Partida cu Kudermetova a fost una relativ echilibrată, în ciuda scorului care arată o victorie clară pentru Kudermetova: Sorana a stat aproape de rusoaică iar diferențele dintre ele au fost mici (17 vs. 16 la winnere pentru Kudermetova, 12 vs. 14 la erori neforțate pentru Kudermetova). Ce a contat și a făcut diferența a fost agresivitatea inteligentă pe care rusoaica a propus-o, reușind în multe faze de atac să o surclaseze pe Sorana încă de la primele două sau trei schimburi de mingi, deschizându-și terenul cu lovitura de dreapta și atacând imediat după serviciu. La un moment dat, Kudermetova câștigase 36 din cele 56 de puncte jucate care au fost sub 5 schimburi de mingi. 

Pentru că a început de fiecare dată seturile mai slab, Sorana nu a condus niciodată în semifinală și a fost obligată să revină din urmă, să recupereze break-ul, să confirme, să fie atentă la retur pentru a putea recupera. În condițiile în care procentajul la punctele câștigate cu primul serviciu a fost de peste 70% pentru Kudermetova, Sorana nu s-a putut apropia de serviciul adversarei și fiecare serviciu pierdut (la 4-3 în primul set, la 2-1 în setul doi) a contat și avea să conteze la trasul liniei. 

Sorana se oprește, așadar, în semifinale la turneul pe care anul trecut l-a câștigat, însă o face după niște evoluții bune, suficient de bune cât să poată aduna încredere pentru tot restul sezonului de zgură, acolo unde are multe puncte de aparat și are nevoie de același tenis bun arătat săptămâna asta pentru a încerca să repete performanțele de anul trecut. Pentru sezonul de zgură, Sorana va avea de aparat o nouă finală la Strasbourg (WTA 250) și optimi de finală la Roland Garros.