Fast
Istanbul, WTA

Sorana Cîrstea se întoarce în semifinale la Istanbul, ajunge la 8 victorii consecutive în Turcia

Radu Marina | 22 aprilie 2022

Sorana Cîrstea s-a calificat pentru al doilea an la rând în semifinalele turneului de la Istanbul (WTA 250), acolo unde e deținătoarea trofeului, după 7-5, 6-2 cu Julia Grabher, o austriacă de 25 de ani, venită din calificări. Sorana merge astfel în a doua semifinală WTA a anului, după cea de la Lyon (WTA 250) și rămâne neînvinsă de opt meciuri la Istanbul. 

Favorită 2 anul acesta, Sorana și-a început apărarea trofeului cu o victorie scurtă contra rusoaicei Kamilla Rakhimova (6-4, 6-1),  urmată de un meci maraton și dramatic cu Arantxa Rus, cu două mingi de meci salvate și o partidă care s-a întins pe durata a peste două ore de joc.  

Astăzi, în semifinala cu Grabher, jucătoare clasată pe locul 194, venită din calificări și calificată în premieră într-un sfert de finală WTA, Sorana și-a confirmat statutul de favorită și a obținut o victorie de rutină în fața unei adversare fără multă experiență, dar suficient de periculoasă după cinci victorii legate la Istanbul. 

Meciul a avut, de altfel, două părți. Prima i-a aparținut lui Grabher, care a început partida mai convingător, a fost prima care a făcut break-ul în meci și s-a distanțat la 4-2 și 5-3. A doua a fost doar despre Sorana, de la 3-5 în primul set și până la finalul partidei. Din acel punct, Sorana a mai pierdut doar un singur game. 

“Ea a avut un start bun de meci. Mi-a luat ceva timp să îmi ajustez loviturile și să găsesc soluțiile în fața jocului ei. M-am simțit din ce în ce mai bine pe măsură ce meciul a înaintat. Sunt fericită că sunt în semifinale, îmi place totul aici, de la locul în care se joacă, suprafața, condițiile de joc. Sper să am ocazia să fiu în poziția de a-mi apăra titlul aici”, a spus Sorana, la scurt timp după victorie. 

Pentru o nouă finală la Istanbul, Sorana trebuie să treacă de Veronika Kudermetova sau Anna Bondar. Pe Kudermetova, care e favorită 3 la Istanbul, Sorana o conduce cu 2-0 la întâlnirile directe, ultimul meci având loc în 2021, la US Open. De asemenea, și cu Bondar a câștigat ambele meciuri jucate, ultima victorie venind chiar în urmă cu două luni, la Lyon. 

https://twitter.com/WTA/status/1517540400679907328?s=20&t=wwbztl_zpmX1WgJ7q967ZQ