Fast
A doua semifinală a sezonului

Sorana Cîrstea revine în semifinale la Tashkent după 11 ani

Radu Marina | 26 septembrie 2019

Sorana Cîrstea se întoarce în semifinalele turneului de la Tashkent, competiție pe care a câștigat-o în 2008, primul ei trofeu WTA din carieră. Cu victoria, 7-5, 5-7, 6-1,  în fața jucătoarei din Muntenegru, Danka Kovinic, Sorana s-a calificat în a doua semifinală a sezonului, după cea reușită în luna mai, la turneul de la Nurnberg. Acest rezultat o va apropia pe Sorana (cel puțin) de primele 80 de jucătoare ale lumii. 

Tashkent Open, turneu WTA de categorie International, cu o tradiție îndelungată în circuitul WTA și câștigat de Sorana în 2008 și de Irina Begu în 2012 (alte două succese a reușit Raluca Olaru la dublu), se află la ultima ediție. Ar fi frumos dacă Sorana ar încheia acest cerc așa cum l-a început în urmă cu 11 ani, la prima ei prezență în Uzbekistan. Până acolo mai sunt două obstacole, iar bilanțul Soranei în semifinalele WTA pe care le-a jucat de-a lungul timpului e un neverosimil 3-14. 

Dincolo însă de cifre, rămânem cu tenisul și atitudinea bună pe care Sorana le-a arătat întreaga săptămână la acest turneu: ieri, în sferturile de finală cu Ysaline Bonaventure a revenit de la 0-3 cu dublu break în setul decisiv. Iar azi cu Kovinic s-a regrupat exemplar după pierderea setului doi la limită, reușind să câștige clar un decisiv în care toate loviturile din jocul ei au funcționat; s-a adaptat din mers, a forțat când a fost nevoie, a așteptat când a trebuit. 

După un prim set câștigat la mare luptă de Sorana,  partida s-a dezechilibrat rapid și neașteptat. Kovinic a început setul doi în forță, Sorana a scăzut nivelul și intensitatea, făcând să pară că meciul merge doar în direcția jucătoarei din Muntenegru, care în decurs de câteva minute a urcat la 2-5 cu dublu break. Doar că seria de trei game-uri a Soranei, care a reușit să revină de la 2-5 (dublu break) la 5-5, a schimbat complet dinamica; poate că Sorana a scăpat setul din mână, dar acea serie bună de game-uri i-a arătat că nimic nu e pierdut și poate replica tenisul bun din finalul setului doi și în decisiv – lucru care avea să se și întâmple: Sori a început decisivul cu trei game-uri la rând și n-a mai privit o clipă înapoi, controlând categoric un set în care a pierdut doar cinci puncte cu serviciul. 

Pentru a patra ei finală în circuitul WTA, Sorana are o șansă bună. Acele 14 semifinale pierdute atârnă greu, dar se poate ajuta mult de experiența ei pentru a se întoarce, după șase ani de pauză, într-o finală WTA. Adversara ei va fi Katarina Zavatska, o ucraineancă de 19 ani, clasată în afara topului 100, care s-a calificat în prima ei semifinală WTA după victoria categorică (6-0, 6-2) în fața Annei Kalinskaya. Cîrstea și Zavatska nu s-au mai întâlnit niciodată până acum. 

Nou în Shop-ul 30-0!

Chill e cuvântul anului. Iar titlul Simonei de la Wimbledon e performanța anului. Noul tricou 30-0 salută starea de spirit a Simonei 😉

Comandă Chill Year din Shop! Disponibil în trei variante de culori.