Fast
Șapte la rând pentru Sorana

Sorana Cîrstea câștigă cu Bencic, se califică în sferturile Grampians Trophy

Treizecizero | 5 februarie 2021

Sorana Cîrstea a învins-o pe elvețianca Belinda Bencic în turul al doilea al turneului WTA 500 Grampians Trophy, scor 7-5, 6-2.

A fost o nouă evoluție excelentă din partea româncei, care a negociat mai bine condițiile destul de dificile de vânt și a jucat mai bine în momentele importante ale primului set. Odată câștigat, Sorana a fugit cu al doilea, procurându-și un avans prea mare pentru ca Belinda să mai poată reuși un comeback.

Victoriile aduc victorii, lucru valabil și în cazul Soranei, care ajunge acum la șapte meciuri câștigate la rând și arată că traversează un moment foarte bun și că a adus cu ea forma bună din partea a doua a sezonului trecut – în ciuda dificultăților pe care a trebuit să le suporte la Melbourne. Într-un turneu rezervat exclusiv jucătoarelor care au trecut prin carantina dură de 14 zile fără să iasă din camere, Sorana face rost însă de două victorii prețioase și se pregătește acum de un sfert de finală într-un WTA 500 – un rezultat deloc de neglijat.

A fost prima întâlnire dintre Sorana și Belinda, dar nu trebuia să vedem prea mult ca să știm la ce să ne așteptăm: multe raliuri scurte și o luptă pentru a lua inițiativa și de a dicta punctul. Belinda poate fi mai periculoasă la retur, dar Sorana a ținut-o la distanță, pentru că a făcut o treabă excelentă pe serva ei – pe primul serviciu a câștigat 22 din 29 în acest set.

După un schimb de break-uri în start de meci, jucătoarele și-au găsit ritmul la serviciu și s-a mers cap la cap până la 6-5 pentru Sorana, fără alte oportunități de break.

La acest scor, Bencic a clipit, făcând o dublă greșeală la prima minge de set procurată de Sorana (una din cele șapte duble adunate de elvețiancă în meci), iar momentul a fost suficient de greu cât să îi aducă româncei nu doar primul set, ci și un avans considerabil în cel de-al doilea. Asta pentru că Belinda și-a pierdut concentrarea, a rămas agățată de finalul primului set și a părut tot mai frustrată de vânt (o minge lovită greșit de Sorana care n-a mai sărit după ce a trecut fileul a înfuriat-o și mai rău pe Bencic).

S-a ajuns repede la 4-0, scor la care Bencic a reușit să se regrupreze și să încerce un comeback. A reușit un break și a avut o șansă și pentru un al doilea la rând, dar la 4-2 pe serviciul ei, Sorana a reușit să salveze mingea de break, să-și țină serviciul și să păstreze distanța între ea și favorita 2, efort care s-a dovedit suficient pentru a securiza victoria.

În meciul următor, Sorana o va întâlni pe americanca Ann Li, numărul 99 mondial, care a trecut surprinzător de rusoaica Veronika Kudermetova, 7-5, 6-2.

Va fi prima întâlnire între cele două.

https://twitter.com/treizecizero/status/1357565143736008705?s=20

Articol în curs de actualizare

Susține jurnalismul 30-0 în noul an

Fă-ți abonament pe un an la 30-0+ ca să susții 30-0 și proiectele noastre și ai acces la conținut exclusiv, dedicat abonaților – plus alte surprize!

Toate încasările sunt investite în menținerea și dezvoltarea produselor jurnalistice premium ale 30-0 și Lead.ro.

Poți să sprijini 30-0 și proiectele noastre și cu o comandă din Shop-ul 30-0.

Susține-ne ca să putem face mai mult conținut valoros și să avem un impact mai mare!