Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Sorana: „Aș fi putut face mai bine. Pe de altă parte, am jucat cu o ruptură la mușchiul pectineu. Depinde de unde privești lucrurile”. Emma, despre Sorana: „O respect mult”

„E cu dus și întors, depinde din ce unghi privești lucrurile”, spune Sorana, întrebată dacă simte că a avut un turneu mulțumitor.

Adrian Țoca 3 iulie 2021

Articol 30-0+ oferit gratuit timp limitat tuturor cititorilor. Dacă îți place ce citești pe 30-0, susține-ne cu un abonament 30-0+ ca să putem să îți oferim cât mai mult conținut de calitate. 

Sorana Cîrstea a declarat după meciul cu Emma Raducanu că nu s-a simțit „aceeași jucătoare” ca în urmă cu două zile, în meciul cu Victoria Azarenka și că s-a luptat tot meciul cu sentimentul că „jocul nu e acolo”.

Sorana a apreciat-o însă pe învingătoare: „Tot creditul pentru ea, și-a luat șansele. Cred că a jucat bine și a meritat să câștige”.

Totodată, Sorana ne-a spus că a jucat meciul – și turneul – cu o ruptură la mușchiul pectineu și că a primit recomandări să nu intre pe teren.

Într-unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale primei săptămâni de la Wimbledon, Sorana a pierdut, pe Court 1, cu Emma Raducanu în două seturi, 6-3, 7-5. În setul secund, Sorana a revenit de la 0-3 și 0-40, relansând un set ca și pierdut. „În primul rând, nu trebuia să ajung să fiu în situația aceea”, a observat Sorana după meci. Ea a regretat și faptul că nu a putut consolida avantajul pe care l-a luat în primul set, când a condus cu 3-1 și a avut și o minge de 4-1. „Acolo a fost cheia meciului”, a spus ea, „sau acolo cred că s-a jucat cel puțin primul set. La 4-1 era complet alt scor. Din păcate nu am reușit să mențin același nivel de joc ca zilele trecute, e absolut normal, sunt zile mai bune, zile mai proaste, am făcut un pas în spate”.

Despre ce ar fi putut face mai bine azi

„Foarte multe lucruri aș fi putut face mai bine. Trebuia să servesc mai bine, procentaj mai mare la serviciu, să fiu mai agresivă pe retur, să fiu mai agresivă în joc, am fost destul de statică, n-am avut transfer de pe picioare în minge, câteva puncte importante le-am jucat destul de nesigur, să spun așa, și toate astea adunate au dat scorul care a fost astăzi.”

Despre cum a văzut meciul în momentul în care a revenit în setul al doilea de la 0-3, 0-40 

„Da, în primul rând nu trebuia să ajung la scorul acela. În al doilea rând, odată ce am ajuns acolo, am început să fiu puțin mai agresivă, simțeam că nu sunt aceeași jucătoare de acum două zile, simțeam că jocul nu e acolo. Am încercat să lupt cât am putut, am stat acolo, însă azi nu m-a ajutat deloc serviciul, a fost destul de greu să îmi țin serviciul și cred eu că asta a contat, pentru că atunci era și mai mare presiune pe retur.”

Dacă simte că e un turneu bun sau simte că ar fi putut obține mai mult

„Am jucat cu o ruptură de un centimetru și jumătate în mușchiul pectineu, doctorii în principiu mi-au spus să nu intru pe teren. E o accidentare cu care mă lupt de câteva săptămâni, care s-a agravat. Am încercat să fac tot ce se poate ca să fiu sută la sută, cred că înainte de turneu nu aveam nicio speranță. Îmi doream, am încercat.

Clar, luând asta în considerare, mi se pare că am făcut peste așteptări. Pe de altă parte, normal, fiind în teren și simțind că am avut șansele pe care le-am avut, simțeam că pot să câștig meciul de azi și că puteam să fac mult mai mult. Deci e cu dus și întors, depinde din ce unghi privești lucrurile.” 

Emma Raducanu, despre Sorana și idolii ei din copilărie, Simona Halep și Na Li

Într-o altă conferință de presă la fel de efervescentă precum prezența ei de pe teren, Emma a avut multe cuvinte frumoase despre Sorana. „Știam că va fi o oponentă foarte dificilă. Dar m-am gândit că joc pe Court 1 la Wimbledon, e o experiență la care visezi, nu mulți au o astfel de oportunitate. M-am gândit doar să ies pe teren și să încerc să mă bucur. Și cred că am făcut asta. Unele dintre puncte, nu am jucat un astfel de tenis bun niciodată. M-am distrat cu adevărat.

Voiam de asemenea să spun că Sorana este o adversară incredibilă. O respect foarte mult. Tot ce a făcut în cariera ei, a avut o carieră atât de lungă! Îmi amintesc că mă uitam la ea când eram mică. Cred că a luptat extraordinar azi. Unele dintre puncte au fost bătălii extraordinare. Aș vrea doar să o felicit pentru nivelul la care a jucat și știu că și ea și-a dorit să câștige. Una dintre noi trebuia să câștige și sunt sigură că vom juca din nou în viitor”.

Ulterior, la o altă întrebare, Emma a adăugat: „Respect mult felul în care concurează și luptă Sorana, la fel respect și jocul ei. A fost foarte dificil pentru mine. La 3-0 și 40-0, când a revenit și a servit bine la punctele mari, lovind iar aproape de linie, a făcut lucrurile dificile pentru mine. Nu cred că am făcut multe lucruri greșit atunci, să fiu sinceră. Nu ajungi unde e ea în carieră fără să produci astfel de momente, fără să lupți și fără să te împingi în momentele grele. Am mult respect pentru ea. Crescând, am privit-o mult și să joc cu ea e o experiență grozavă pentru mine”.

Emma a fost întrebată și de faptul că idolii ei în tenis sunt Na Li și Simona Halep, ambele din țările de origine ale părinților Emmei, China (mama) și România (tatăl), și dacă a ajutat-o în carieră mentalitatea de imigrant.

„Da, cred că e o coincidență că acestea sunt jucătoarele mele favorite. Încerc să-mi modelez jocul după ele. Se întâmplă să am o conexiune cu ambele țări și cred că asta m-a ajutat cu siguranță, mentalitata pe care cele două jucătoare o au. Ambele vin din țări în care oamenii muncesc din greu pentru ceea ce au. Mama mea mereu mi-a insuflat disciplina și respectul pentru ceilalți. Ambii mei părinți m-au împins mereu. Au așteptări mari. Am încercat mereu să mă ridic la înălțimea acestor așteptări. Și sper că i-am făcut mândri în această săptămână și o să continui să încerc pe mai departe”.

Emma a povestit că părinții ei lucrează în domeniul finanțelor și că i-a observat în tribune. Emma e în bula de la hotel, alături de echipa ei și nu a comunicat cu părinții în această perioadă.


Îți place?