Fast
Simo trece cu bine în turul III

Simona nu renunță, iese la mal teafără, câștigă cu Oceane Dodin

Treizecizero | 22 martie 2018

Simona Halep a reușit să reziste într-un meci în care nu și-a găsit tenisul cel mai bun decât atunci când avea nevoie mai mare de el, în prelungirile setului decisiv. Simona a revenit de două ori de la un dezavantaj de un break și a servit cu succes ca să rămână în meci la 4-5, înainte de a închide meciul, 3-6, 6-3, 7-5  cu Oceane Dodin.

La 4-4 în decisiv, Simona a alunecat și a călcat strâmb, părând să se resimtă din nou la gleznă.

Mare parte din meci, Simona a fost înghesuită de bombele jucătoarei franțuzoaice, care a dominat-o cu forța superioară și i-a dat genul de emoții pe care românca le are atunci când se vede cu o big-hitter. Simona s-a agățat și a putut să revină; și-a controlat frustrarea și și-a păstrat nervii tari pentru când era nevoie de asta. „Am avut multe meciuri grele, sunt obișnuită. Am luptat până la sfârșit, de asta sunt cel mai mulțumită”, a spus ea, la interviul de după meci.

Simona a încheiat cu 20 de winners, versus cei 35 ai lui Dodin. 26 de erori neforțate a adunat românca, versus dublu la Dodin: 52.

Povestea detaliată a meciului este aici.

În turul al treilea, Halep o va întâlni pe Agnieszka Radwanska, cu care nu s-a mai văzut din 2016. Per total, cele două și-au împărțit victoriile în cele 10 întâlniri: 5-5.

Monica Niculescu este a doua româncă ajunsă în turul trei, după o victorie solidă cu Magdalena Rybarikova, 6-3, 6-3. Sorana Cîrstea a pierdut, însă, fiind învinsă de Su-Wei Hsieh, 7-5, 6-2. Favorita 32 a avut 5-2 în primul set.

Ziua s-a încheiat cu o altă victorie românească: Marius Copil l-a învins în două seturi pe Mikhail Kukushkin, în primul tur la Miami, scor 7-6, 6-4. Marius a recuperat un dezavantaj de un break în setul întâi, în care a revenit de la 3-5 înainte de a se impune în tiebreak cu 7-2.  Marius a servit 11 ași și a câștigat 83 la sută pe primul serviciu. Copil îl va întâlni pe Khachanov în runda a 2-a, rusul fiind favorit 32.

 

Nou în 30-0 Shop

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – se întoarce în ediția a doua! Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar. Și, ca de obicei, am pregătit și câteva bunătăți extra 🙂

Noua ediție vine cu:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum, cu peste 120 de imagini realizate de unii dintre cei mai buni fotoreporteri din lume;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți un exemplar de AICI. Poate fi un cadou perfect sau un obiect de colecție, de o valoare emoțională aparte peste ani!