Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Simona: „La 2-5 în setul trei, am simțit că toată lumea stătea pe umerii mei! O consider o victorie tare importantă, sunt mândră de cum am luptat”

„Da, m-am simțit stresată încă înainte de meci, poate că de asta am fost așa. Am vorbit non-stop și am fost negativă. Și, de asemenea, trebuie să îmi cer scuze echipei mele, pentru că am fost negativă de asemenea și cu ei. Dar se mai întâmplă. Am vorbit după meci, iar Darren mi-a spus că „ai arătat ca vechea Simo”. I-am răspuns că am schimbat, totuși, ceva față de vechea Simo”

Adrian Țoca 10 februarie 2021

Articol 30-0+ oferit gratuit tuturor cititorilor. Mulțumim pentru că ne citiți și vă încurajăm să vă abonați la 30-0+ pentru acces la toate articolele, dar și la formate precum fluxul de conținut exclusiv trimis direct pe telefon. Sprijinul vostru e esențial ca să putem produce cât mai mult conținut de calitate pe Treizecizero și pe Lead, tot mai necesar în momentul actual.

La conferința de presă, aproape de 11 seara la Melbourne, Simona a ajuns epuizată și nu s-a sfiit să amintească în câteva ocazii că meciul cu Tomljanovic a solicitat-o din plin fizic. S-a așezat cu o interjecție de om pe care-l dor toate cele, așa încât una dintre întrebări a fost fix despre asta: să explice sunetul pe care l-a făcut când s-a așezat pe scaun: „A fost prima oară când am stat jos după meci, pentru că am avut duș, baia de gheață, recuperarea, bicicletă. Și de aceea. Dar e adevărat că mă simt obosită”.

Iată principalele ei declarații:

Despre comeback-ul ei

Da, cu siguranță a fost un meci extraordinar. Ajla a jucat incredibil, dar am luptat până la capăt. Nu am renunțat vreun moment și poate de aceea am reușit să întorc. Dar, onest, sunt foarte fericită și mândră de ce am făcut azi pe teren și pentru felul în care am luptat.

Care a fost diferența de la 2-5

Cred că m-am relaxat un pic. Am vorbit cu echipa mea după meci și mi-au spus că ar fi trebuit să joc tot meciul așa cum am jucat acele game-uri, pentru că brațele mele au fost mult mai relaxate și mingea mea a fost ceva mai adâncă. Nu am realizat asta în timpul meciului, dar e bine că s-a terminat așa și că am primit încredere că încă pot câștiga meciurile astea grele. 

Cum își explică faptul că a jucat atât de relaxată într-o situație în care era cu spatele la zid

Ei bine, uneori când simt că meciul s-a dus, încerc să joc și atât. Să joc ca și cum nu mai am nimic de pierdut, pentru că ea are avantaj așa mare, așa că pot să mă relaxez și să încerc să fac câteva lucruri mai bine. 

Dacă se simte ușurată

Simt ușurare, da, pentru că a fost o victorie grozavă. O consider cu adevărat importantă. Mă așteptam să fie un meci greu și a fost mai mult de atât. Dar îi dau mult credit ei, a jucat ireal azi.

Despre atmosferă

Da, e nemaipomenit să ai public. E super să simți din nou acea energie. Azi am simțit publicul un pic împotriva mea, la 2-5 am simțit că toată lumea stătea pe umerii mei (zâmbește). Dar a fost bine. Am simțit energia din partea lor, chiar și dacă n-au fost 100 la 100 cu mine, am luat-o ca pe un lucru pozitiv. Așa că am prins o energie bună și am putut lupta și mai mult.

Despre cum vede tabloul, cu referință la victoria impresionantă a lui Barty (6-0, 6-0), la seria lui Naomi Osaka și la eliminarea Biancăi

Nu ne putem aștepta ca jucătorii de top să câștige fiecare meci, pentru că au avut de făcut carantină de 14 zile, unii dintre ei nu s-au putut antrena. Nici pentru noi, ceilalți, nu a fost ușor, chiar dacă am avut posibilitatea să ne antrenăm. Timpurile nu-s ușoare pentru nimeni, partea mentală consumă mult în perioada asta, vom vedea de la o zi la alta cum merg lucrurile. Așa că nu mă aștept ca jucătorii de top să câștige fiecare meci în perioada asta.

Despre agitația ei din primele două seturi

Da, m-am simțit stresată încă înainte de meci, poate că de asta am fost așa. Am vorbit non-stop și am fost negativă. Și, de asemenea, trebuie să îmi cer scuze echipei mele, pentru că am fost negativă de asemenea și cu ei. Dar se mai întâmplă. Am vorbit după meci, iar Darren mi-a spus că „ai arătat ca vechea Simo”. I-am răspuns că am schimbat, totuși, ceva față de vechea Simo: Am luptat până la capăt. Și a fost de acord. E un plus mare în opinia mea faptul că, deși am vorbit atât de mult pe teren și am fost negativă, am putut să câștig totuși, și să revin de la acel scor.

Ajla: „Aș fi vrut victoria, chiar dacă aș fi jucat cel mai urât tenis posibil”

Ajla Tomljanovic era, explicabil, afectată după meci. „E greu, foarte greu acum să vorbesc despre meci și să văd ceva pozitiv. La trasul liniei, tot ce-mi doream era să câștig oricum, dar să câștig – chiar și dacă aș fi jucat cel mai urât tenis jucat vreodată. Cred că vorbesc emoțiile mele acum. Sunt conștientă că a fost un meci de nivel foarte înalt, dar la finalul zilei, l-am pierdut, așa că acesta e sentimentul dominant”.

„Am simțit că am fost incredibil de aproape. Dar în același timp știam că nu-mi va ceda meciul așa simplu. A făcut exact ce mă așteptam că va face: și-a ridicat nivelul. Nu mi-a mai dat nimic pe final. Uitându-mă înapoi, poate că aș fi putut sta o idee mai agresivă, dar mi-am asumat niște lovituri și am ratat. Nu pot să spun că aș fi făcut, totuși, ceva foarte diferit. Sunt doar momentele acelea în care trebuie să mai câștigi patru puncte ca să termini meciul”.

„A fost umăr la umăr. Acele două game-uri pe care le-am câștigat la 3-2 în decisiv… m-am gândit că va resimți momentul un pic, pentru că le-am jucat cu adevărat bine, foarte agresivă, în special cu mingile noi. Dar Simona nu e numărul 2 în lume degeaba”.


Îți place?