Fast
“Am fost cu adevărat dezamăgită după Fed Cup”

Simona, înaintea finalei de la Madrid: “E mai important să câștig titluri, nu poziția din clasament. Mai ales la acest turneu special pentru mine”

Treizecizero | 10 mai 2019

La conferința de presă de după victoria cu Belinda Bencic, Simona a analizat momentele cele mai dificile ale meciului, a mărturisit că a fost foarte afectată de eșecul din Fed Cup, a spus că se așteaptă la o finală foarte grea, indiferent de numele adversarei și a povestit că Ion Țiriac (la a cărui petrecere aniversară “deosebită” a fost prezentă cu o seară înainte) e mereu foarte dur cu ea, “inclusiv azi”, dar că prezența lui e importantă pentru ea. Simo a mai spus și că a încheiat tratamentul cu antibiotice, glumind că poate va mai lua totuși și mâine, “doar ca să-mi păstrez rutina”. 

Foto: Jimmie48Photography

(Sursa: Mutua Madrid Open)

Despre finalul setului doi și ajustările tactice făcute

“Cred că m-am grăbit în tiebreak, iar la 4-0 în tiebreak mi-am pierdut un pic încrederea, dar mi-am zis atunci că meciul începe acum și trebuie să mă concentrez pe ultimul set, să nu mă mai gândesc la setul pierdut. Dar, de asemenea, am analizat un pic ce am făcut greșit în setul secund și mi-am dat seama că am jucat prea mult din spatele terenului, ceea ce i-a dat ei mai multe șanse să deschidă terenul mai mult și să domine. Mi-am zis că trebuie să o împing mai mult în spate și să stau mai aproape de baseline, ceea ce m-a ajutat foarte mult.”

Despre potențiala revenire pe locul 1

“Nu vreau să mă gândesc la locul 1, pentru mine e mult mai important să câștig trofeul aici decât să fiu numărul 1. Turneul acesta e foarte special pentru mine și la acest moment prefer titluri, nu locuri în clasament. Acesta e obiectivul meu: să joc finale și să câștig titluri. Dar va fi foarte greu mâine.”

Cum se simte din punct de vedere fizic

“A fost mult mai dificil din punct de vedere fizic azi și m-am simțit un pic obosită în setul doi, când a trebuit să alerg la mai multe mingi, de aceea am decis să fiu mai agresivă în setul al treilea. E normal, la acest nivel mă aștept la meciuri grele tot timpul, așa că mi-a prins bine că am avut meciuri mai scurte în timpul săptămânii. Dar întotdeauna când intru pe teren sunt pregătită de un meci de trei ore, dacă e nevoie, așa că sunt ok.”

Cum s-a resetat după Fed Cup

“Am fost cu adevărat dezamăgită pentru înfrângerea din Fed Cup, am suferit mult, dar mi-am readus atenția la treaba mea, pe ce am de făcut. Iar acum, după aceste meciuri, încrederea mea e din nou la cote înalte. Tot timpul când începe sezonul de zgură mă simt mai bine și există o motivație suplimentară. Acel meci din Fed Cup a fost o experiență bună pentru tine, acum văd lucrurile un pic diferite, așa că mă ajută.”

Conexiunea cu Țiriac

“A fost tot timpul alături de mine în ultimii cinci ani, de fapt am început să vorbim după prima mea finală aici, în 2014. Avem o conexiune bună și sunt mereu motivată când vine să-mi vadă meciurile. Chiar dacă e mereu foarte dur cu mine după meciuri; la fel a fost și azi. Dar iau mereu partea bună. Iar faptul că pot să joc tenisul meu cel mai bun la turneul lui mă face foarte fericită și face acest loc special pentru mine.”

Despre finală 

“Va fi un test greu în finală cu oricine aș juca, vedem că amândouă joacă foarte bine pe zgură, deși am putea spune că sunt jucătoare de hard sau joacă bine pe toate suprafețele. Și Sloane, și Bertens sunt jucătoare foarte bune, de aceea sunt în top. Simt mingea foarte bine pe zgură și va fi un meci mare, pentru că suntem toate la un nivel de încredere asemănător, am avut meciuri bune în timpul săptămânii. Va fi o finală deschisă oricărui rezultat; am șansa mea, dar mă aștept la o luptă foarte grea.

Dar obiectivul meu e să mă bucur de ocazie, e a patra mea finală aici, iar după toate necazurile din săptămâna aceasta, cu răceala, mă bucur să fiu în această poziție, așa că n-am ce pierde mâine.”


***

Tenisul românesc este „Fire”! Adică performant, apreciat, iubit!

Urmărește sezonul 2019 purtând „Romanian Tennis is Fire”, noul tricou de la 30-0, inspirat și dedicat incredibilelor rezultate ale tenisului românesc din ultimii șase ani! 😍😍

Și nu avem doar rezultate. Avem o mulțime de personalități puternice. Avem sportivi care să ne inspire.

Tricoul „Romanian Tennis is Fire” e gândit să sărbătorească multitudinea de campioni pe care ni i-a oferit tenisul românesc în ultimul deceniu.

Poartă un tricou care transmite asta, indiferent că ești pe străzile din România sau în tribune la Paris, New York sau la Londra, la București sau la Madrid, în meciurile de Cupa Davis sau de Fed Cup! 🇹🇩🎾🔥