Simona Halep: „Totul începe să se lege acum. Mă simt puternică și fizic, și mental. Și simt că am putere pe teren”

Adrian Țoca | 4 iulie 2022

(Londra)

După o evoluție atât de dominantă precum cea din meciul cu Paula Badosa, Simona Halep a explicat, un pic peste o oră de la finalul confruntării, că simte că lucrurile încep să capete formă și sens pentru ea.

Și se întâmplă asta exact la momentul potrivit.

„Cred că e foarte important cum muncești ca să poți să joci bine”, a început ea. „Am muncit din greu în ultimele două, trei luni. Tot ce am realizat mă face să mă simt foarte fericită. Și de aceea încep să joc din ce în ce mai bine. Mi-am recâștigat încrederea. Simt cu adevărat că acesta e jocul meu. Mă împing să fac cât se poate de mult cu putință. Vreau să mă îmbunătățesc. Și abia aștept să muncesc și mai mult, ca să pot să îmi ridic și mai mult nivelul.”

Simona a fost întrebată dacă, în zile atât de reușite ca aceasta, se gândește la enormitatea a ceea ce a reușit, după ce a avut cu adevărat dificultăți să mai creadă că poate reveni și că poate depăși momentul de anul trecut. 

„Înseamnă mult pentru mine să fiu în sferturi după ce m-am chinuit atât cu accidentările și cu încrederea în mine. Dar, cum am zis, muncesc zi de zi. Și simt că dacă continui să muncesc așa, voi fi și mai bine. Și sunt tare fericită cu felul în care joc. Sunt foarte încrezătoare. 

Și toate se adună și încep să aibă sens. Mă simt puternică fizic, mă simt foarte bine mental. Totul începe să se lege. Mă simt puternică pe teren. Mă simt bine jucând tenis și mă bucur doar pentru că sunt pe teren. Asta, cred, mă ajută să am și mai multă încredere și să produc tenisul meu cel mai bun.”

Cu ce i-a fost mai greu: cu pierderea încrederii în sine sau cu accidentările? 

„Cu ambele. Și când se întâmplă în același timp, e foarte dificil. Dar da, totul a început cu accidentarea și cu faptul că n-am putut juca 3-4 luni. Asta a făcut să-mi pierd și încrederea, convingerea că sunt suficient de bună ca să fiu în top. Și m-am chinuit cu toate astea o lungă perioadă de timp. Dar acum toate sunt în trecut. Joc bine aici și mă simt bine pe teren și vreau să mă concentrez doar pe asta.” 

Cum și-ar descrie emoțiile din acest moment, după ce a realizat din nou un traseu relevant într-un turneu atât de important?

Proiect oferit de

„Mă simt bine să fiu înapoi în sferturi. Sunt emoțională, și accept asta 100 la 100. Sunt foarte fericită cu rezultatul. Mă bucur de timpul de aici, de tot ce se întâmplă. Dar, cum am spus, cu munca poți să faci orice. Urmăresc să aplic ce am vorbit cu antrenorul și ce am decis să facem, mă concentrez pe asta. Și cer de la mine să fac totul așa cum trebuie.”  

„A fost frumos și deosebit. Am avut niște emoții mari. Publicul a fost extraordinar, iar când a intrat Federer a fost ceva… Am zis că pică tribuna pe noi. A fost impresionant să mă aflu cu ei și lângă ei acolo, pe teren, și pot să zic că momentele astea rămân pe viață în sufletul meu.”- Simona Halep, despre cum s-a simțit la ceremonia 100 de ani de Centre Court

Simona a ajuns la a 5-a prezență în sferturile de la Wimbledon, adică cele mai multe dintre jucătoarele active, după Serena și Venus. Întrebată ce anume a făcut ca iarba să devină o suprafață pe care să o placă atât de mult, Simona a părut, în primă fază, și ea surprinsă de cât de multe rezultate bune a adunat la Wimbledon.

„Da, iarba nu e o suprafață ușoară, trebuie să te conectezi cu adevărat cu ea. Trebuie să te obișnuiești. Mie-mi place pentru că e rapidă. O simt bine. Și mă simt stabilă pe picioare. Picioarele mele sunt destul de puternice pentru această suprafață. E o suprafață bună pentru mine, care se potrivește foarte bine jocului meu.”

Rezultate care au adus-o, printre altele, laolaltă cu alți campioni importanți din istoria acestui sport, parte din ceremonia de duminică. Am întrebat-o cum s-a simțit alături de Federer, Nadal, Djokovic, Borg, Chris Evert și toate celelalte legende.

„A fost frumos și deosebit. Am avut niște emoții mari. Publicul a fost extraordinar, iar când a intrat Federer a fost ceva… Am zis că pică tribuna pe noi. A fost impresionant să mă aflu cu ei și lângă ei acolo, pe teren, și pot să zic că momentele astea rămân pe viață în sufletul meu.” 

Foto: Profimedia Images

DRIVEN este o serie editorială oferită pe 30-0 de Porsche. De-a lungul anului, citește interviuri, analize și reportaje clasice 30-0 cu și despre jucătoarele de top din România și nu numai.

 

*

Abonează-te aici gratuit la noul nostru newsletter de sport – pentru comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează cu adevărat! De până la 4 ori pe săptămână, ATLT la 8 dimineața, la cafea

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Cele mai noi