Fast
Victorie cu Townsend

Simona Halep șterge gustul amar de la Toronto, pornește cu succes la Cincy

Radu Marina | 15 august 2017

Simona Halep a învins-o pe Taylor Townsend în turul al doilea la Cincinnati, 6-4, 6-1, într-o oră și șase minute și o va întâlni în runda următoare pe învingătoarea dintre două cunoștințe mai vechi, Anastasija Sevastova (h2h 4-3) și Roberta Vinci (h2h 4-2). Simona își păstrează astfel șansele de a o depăși pe Karolina Pliskova în această săptămână.

*

După un început ezitant, în care şi-a pierdut devreme serviciul şi s-a văzut condusă cu 4-2, Simona a intrat treptat în meci şi a fost în control total până la final. Cumva firesc, fiind primul meci între cele două, Simona avut nevoie de ceva timp pentru a se obişnui cu jocul americancei, cu acele servicii fără viteză, dar cu mult kick, cu venirile la fileu ori cu acel forehand cu mult spin.

În prima parte a setului întâi, Townsend a fost în multe momente destul de inspirată cu alegerile loviturilor; a reuşit câteva puncte excelente la fileu, serviciul a ajutat-o mult, iar cu forehand-ul şi-a deschis foarte bine terenul. În tot acest timp, Simona a fost nesigură la serviciu (şi-a cedat serviciul după două duble greşeli) şi nu părea că pune mari probleme.

După ce şi-a cedat serviciul la 2-3, Darren a sfătuit-o să se folosească mai mult de picioare la serviciu, să pună mai mult top spin şi să insiste cât mai mult pe reverul lui Townsend. Simona a început astfel revenirea cu un game câştigat la zero în mai puţin de un minut iar de acolo a fost în control şi a dominat până la finalul meciului. A jucat-o exclusiv pe rever pe americancă, lovitură care este în mod evident e o slăbiciune a jocului ei și pe care obținea eroarea după 2-3 schimburi purtate pe backhand. A ţinut-o tot timpul în mişcare pe americancă, iar la serviciu toate mingile au mers din nou spre reverul lui Townsend, reuşind ca de la 2-4 să nu mai piardă niciun punct pe propriul serviciu în restul setului.

În setul second, Simona a continuat să aplice aceeaşi tactică, se simţea că e din ce în ce mai sigură pe loviturI, în special cu reverul şi s-a dus rapid la 3-0. Townsend părea resemnată şi fără prea multe soluţii; a încercat să facă câteva servicii-voleu, a lovit reverul mai mult slice, dar nu au ajutat-o prea mult. Singurul moment mai echilibrat din setul doi a fost la 3-1, atunci când Taylor a avut câteva mingi de break după o serie de winnere venite de pe forehand, dar de fiecare dată românca a avut răspunsul potrivit, ajutată și de câteva servicii bine plasate. După acest moment, Simona şi-a dat drumul complet la lovituri, a avut câteva winnere superbe în lung de linie cu reverul şi a închis meciul fără nicio emoţie.

E o victorie de rutină, obţinută per total fără mari dificultăţi, dar importantă. După înfrângerea clară de acum câteva zile la Svitolina, Simona avea nevoie de un meci de genul ăsta, în care să se simtă în control, să domine momente din meci și să facă pași spre a-şi recăpăta reperele.

https://twitter.com/WTA/status/897569231708893184

 

***

Citește, în 30-0 Pe Curat, Ediția de Vară 2017 – „De ce Simona Halep”, textul lui Andrei Crăciun, plus alte super articole, în peste 120 de pagini cu eroii tăi preferați din tenis. 

Ia-ți revista 30-0 Pe Curat de aici.