Fast
Necazurile de sănătate continuă

Simona Halep se retrage din meciul cu Jabeur, din nou cu probleme la spate. „Am sperat că o să fie mai bine în meci”

Treizecizero | 30 septembrie 2018

Problemele de sănătate pentru Simona Halep continuă. Ea s-a retras din meciul din turul 1 cu Ons Jabeur după pierderea setului 1, scor 6-1, din cauza durerilor lombare cu care a rămas în urma accidentării suferite la primul antrenament de la Wuhan.

Cât timp a fost pe teren, Simona n-a putut vreun moment să-și dezvolte jocul, câștigând abia 33 la sută pe primul serviciu și reușind un singur winner, contra a 11 erori neforțate. Cu o viteză în minus, ea și-a pierdut repede serviciul, iar singurul game a venit pe fondul unor erori ale tunisiencei. La 4-1, Simona a primit îngrijiri la vestiare, iar după ce setul întâi s-a încheiat, ea a decis să se retragă, urmând astfel sfaturile date și de Darren Cahill în on-court coaching-ul de la 0-3.

Teoretic, pentru Simona urmează prezența la Moscova (15-21 octombrie), asta dacă nu cumva va decide, în urma acestor probleme care i-au cauzat două înfrângeri în câteva zile, să ia o pauză, pentru a se putea reface la timp pentru Singapore.

„Mă doare și nu m-am putut mișca așa cum trebuie. Sunt foarte îngrijorată acum și sunt tristă că nu am putut să închei meciul”, a spus Simona, citată de turneu. Jucătoarea se va întoarce în țară pentru un RMN.

„De aceea m-am oprit, pentru că am simțit că s-ar fi putut agrava dacă aș fi continuat. Cred că și săptămâna trecută ar fi fost o idee să mă opresc, dar am forțat un pic, să văd cum rezistă corpul. Dar aici a fost un pic prea mult. Durerea a fost încă de la începutul meciului, încă de la antrenament. Știam că mă doare, dar m-am gândit că poate o să fie mai bine, pe măsură ce mă încălzesc în meci. Dar n-a fost”, a explicat Simona, citată de Sport360.com.

„În Wuhan, tot spatele a fost blocat, nu m-am putut mișca pentru două zile. Aici, după mult tratament, a fost ceva mai bine. Am făcut tot ce se putea, iar mușchiul a fost mai bine. Dar acum simt durerea la os. E foarte greu când ești accidentată la spate, pentru că nu te poți apleca, nu poți reacționa la mingi. Tot corpul a fost contractat și n-am putut juca”, a completat ea.

Simona, care a făcut finală anul trecut la Beijing, rămâne în continuare lider mondial și după acest turneu și are șanse mari să termine sezonul pe locul 1 chiar și în condițiile acestei ieșiri premature din turneu.

„Nu mi-am dorit să câștig așa. Îmi doream o luptă adevărată. Din păcate, ea s-a accidentat, de aceea nu am fost fericită la final, pentru că nu am vrut să câștig așa. Sper ca data viitoare să avem un meci adevărat, fără nicio accidentare”, a spus Jabeur.

Tot azi, Mihaela Buzărnescu a revenit în circuit cu o victorie la dublu, alături de Monica Niculescu, 6-3, 6-3 cu Chan/Yang.

Mai târziu, Sorana Cîrstea, care a intrat pe tablou ca lucky-loser, o va întâlni pe Kiki Bertens.