Fast
Simona pierde cu Konta

Simona Halep s-a apropiat din nou de primul loc, dar ultimul pas mai așteaptă

Treizecizero | 11 iulie 2017
Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Simona Halep a luat primul set cu 7-6, apoi, în tiebreak-ul setului al doilea, a venit la 5-4 și serviciul, la două puncte distanță de primul loc. Dar n-a mai avut inspirația pentru ultimul pas; Konta a jucat mai agresiv următoarele trei puncte și a împins meciul în decisiv. Acolo echilibrul s-a rupt la 2-2, când Simona n-a mai putut ieși dintr-un game pe care l-a jucat ezitant, unul din rarele de acest gen din tot meciul.

A fost un sfert de finală pe muchie pe toata durata celor peste 2 ore și jumătate de joc. Simona și Johanna au schimbat servicii sigure și retururi apăsate, schimburi dure de pe baseline și veniri curajoase la fileu. Finalmente, l-a câștigat Konta, 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4. Iar Simona are nevoie să dea încă o dată dovadă că va ști să iasă cu fruntea sus și din această situație.

Deocamdată, noul număr 1 mondial este Karolina Pliskova.

*

Simona Halep a început cu un winner. Johanna Konta a răspuns cu un retur direct câștigător. Condițiile erau setate pentru un meci la nivel înalt. Și așa a și continuat; pe parcursul unui prim set strâns, Simona a făcut doar două erori neforțate. Johanna, la rândul ei, a pus în teren pe primul serviciu 30 din 32 de serve. Diferența a făcut-o până la urmă Simona, care, ca și ieri cu Azarenka, a pus în teren retururile care trebuiau, a scos mereu o minge în plus în schimburile dure și, când momentul a venit în tiebreak, a apăsat pe pedală și dusă a fost cu primul set.

Când a avut nevoie, Simona a servit admirabil. Pe primul set, procentul ei de reușită pe serviciul 1 a fost de 75 la sută! Iar în tiebreak, afară de o rară dublă greșeală, a făcut totul bine: a scos mingi la care spectatorii deja aclamau pentru Konta și a jucat de fiecare dată mingea potrivită.

Setul 2 a mers, de asemenea, în prelungiri. Simona a avut în două rânduri de salvat câte două mingi de break și a făcut-o, în ambele ocazii, cu serviciul; ajutată și de ezitările Johannei. În tiebreak, Simona a ajuns la 5-4 și a avut două servicii. Dar le-a jucat ezitant, iar Konta a profitat și s-a dus cu setul.

În decisiv, Simona a clipit prima, pierzându-și serviciul la 2-2. Cele două au reluat seria serviciilor sigure, iar la 5-4 Konta n-a ezitat; deși a trimis o primă minge mult în out, și le-a luat pe următoarele. La mingea de meci, pe serviciul doi, Simona era în punct, dar a avut un moment în care s-a lăsat deranjată de strigătele din public și a trimis ușor în fileu, asigurând un final ciudat al meciului.

Cronica meciului este AICI. 

Declarațiile Simonei sunt AICI.